20 Eylül 2024 Cuma

Güngördü, Yerdelen, Atıcı ve Aslan Ankara'ya yürüyüş başlattı

KHK ile işlerinden çıkarılan Kenan Güngördü ve Sinan Yerdelen, Kadıköy Belediyesi'ne ataması yapıldığı halde işe alınmayan Boran Atıcı, Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde de iş hakkı elinden alınan Berfin Aslan "İşimizi geri istiyoruz" şiarıyla Ankara'ya yürüyüş başlattı.
KHK ile AKP'li Zeytinburnu Belediyesi'nden işten çıkarılan Kenan Güngördü, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden işten atılan Sinan Yerdelen ve Kadıköy Belediyesi'ne ataması yapıldığı halde Gezi Davası yargılaması devam ettiği gerekçesiyle işe alınmayan Boran Atıcı, Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde de iş hakkı elinden alınan Berfin Aslan "İşimizi geri istiyoruz" şiarıyla Kadıköy Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak Ankara'ya yürüyüş başlattı.
 
HDP ve ESP'nin de destek verdiği eylemde konuşan Kenan Güngördü, "Bugün Ankara yürüyüşümün ikinci günü. Bugün Gebze direnişte olan Flormar işçilerini ziyaret edeceğiz. İçerisinde AKP yazan, siyasi iktidarı eleştiren hiçbir yazıya müsaade edilmiyor. Sadece buradan Ankara'ya gidişimize izin verildi. Bunun siyasi sorumlusu AKP'dir. İşimizden olmamıza sebep olan, OHAL'den sonra çıkarılan KHK'lardır. Bunu protesto etmek için Ankara'ya yürüyorum" dedi. 
 
Güngördü, Yerdelen, Aslan ve Atıcı, yürüyüşleri kapsamında Flormar işçilerini ziyaret edecek ve oradan Ankara'ya yürüyüşüne devam edecek.
 
Yürüyüş sırasında yapılan konuşmalara müdahale eden polis, sessiz yürünmesini istedi.