28 Eylül 2024 Cumartesi

Günay: Bizim hazinemiz değişim isteyen milyonlardır

AYM'nin HDP'nin hazine yardımı hesaplarına bloke konulması kararına tepki gösteren Ebru Günay, kararın AKP-MHP'nin siyasi çıkarları doğrultusunda verildiğini vurguladı. Günay, "Hiçbir baskı ve zor bizi yıldıramaz. Bizler büyük kazanmak için yola çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Sözcüsü Ebru Günay, HDP'ye dönük Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) verdiği hazine yardımı hesaplarına bloke konulması kararına ilişkin Beyoğlu'nda bulunan HDP İstanbul İl Örgütü'nde değerlendirmelerde bulundu.

'SÜREÇLE İLGİLİ BÜTÜN GELİŞMELERİ BASINDAN ÖĞRENDİK'
HDP'nin kapatılması gündeme geldiğinden itibaren süreçle ilgili bütün gelişmelerden basın yoluyla haberdar olduklarına dikkat çeken Günay, kendilerine tebliğ edilen herhangi bir yazılı karar, resmi açıklama olmadığının altını çizdi. Kararın saray medyasına sızdırılarak algı operasyonu amacı güdüldüğüne işaret eden Günay, AYM kararının evrensel hukuk ilkelerinden yoksun, bütünüyle siyasi ve utanç verici olduğunu vurguladı.

Demokratik siyasete bu kararla bir darbe daha vurulduğunu dile getiren Günay, "Mahkemenin tarihine şimdiden kara bir leke olarak geçen bu karar, halkın iktidara olan öfkesini bilemiş, inancını ve kararlılığı daha fazla büyütmüştür. Kimsenin kuşkusu olmasın; bugünün sonunda kazanan bizler olacağız, bugünün sonunda kazanan Türkiye halkları olacaktır" dedi.

'AYM İKTİDARIN SEÇİM KAMPANYASININ ALETİ OLMUŞTUR'
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP hesaplarına bloke konulmasına ilişkin başvurularını daha önce iki kez reddeden AYM'nin bu sefer siyasi baskılara dayanamadığını söyleyen Günay, "Bu karar ihsası reyi bile aşan, nihai karara giden yoldaki bir karardır. Usul esasları ayaklar altına alınmış, usul atlanmış ve nihai olarak verilmesi gereken bir karar bugün bir kez daha açıklanmıştır" ifadelerini kullandı.

Meşruiyetten yoksun bu kararın Türkiye halkları nezdinde mahkum edildiğinin altını çizen Günay, AYM'nin bu talebi işleme dahi almadan reddetmesi gerektiğini, nitekim daha önce iki kez bunu yaptığını vurguladı. Hazine yardımı yapılmasına birkaç gün kala bu kararın çıkmasının mahkemenin siyasi baskı altında hareket ettiğini doğruladığını dile getiren Günay, şöyle devam etti: "Bugün AYM, iktidarın seçim kampanyasının aleti olmuştur. Partimize açılan kapatma davası, 2021 yılında AKP iktidarının küçük ortağı MHP kongresinden bir gün önce kendilerine kongre hediyesi olarak açıklanmıştı. İktidarın demokrasi düşmanlığı olarak tarihteki yerini almıştır. Şimdi birkaç ay sonra sonuçlanması beklenen bir davaya ilişkin verilen bu karar, AYM'nin kendi anayasal varlığını yok sayan, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir siyasi karar olarak tarihe geçmiştir."

'BİZİM PUSULAMIZ HALKIMIZDIR'
Bu kararla hazine yardımının Türkiye'nin üçüncü büyük partisine gitmesi yerine ÖSO çetelerine, 5'li çeteye, yandaş patronlara, ranta ve talana gitmesinin tercih edildiğini belirten Günay, "Mafya ile iltisaklı, rant ve talan ilişkilerine batmış, milliyetçi hamasetten başka bir şey bilmeyenlerin, siyasi nefreti köpürtüp ülkenin yarınına ilişkin hiçbir fikri olmayanların muradını yerine getirenler, halk nezdinde mahkum olmuşlardır" dedi.

Günay, şöyle devam etti: "Partimizi güçsüz bırakmak, seçim çalışmalarını yürütmesini engellemek ve kolumuzu kanadımızı kırmak isteyenlere buradan birkaç sözümüz var. Partimizi tanımayanlar, yılların direniş geleneğinden bihaber olanlar; devlet ocaklarında kurulan ve büyütülen, ayakkabı kutularından ve ranttan beslenen partiler halkın gücünün ne olduğunu bilmezler, bilemezler. Bizim pusulamız, en büyük hazinemiz omuzunda boya sandığı ile seçim otobüsümüzün peşinden koşan çocuğun gözlerindeki ışıltı, zafere kalkan parmaklarındaki coşkudur. Bizim pusulamız halkımızdır, Türkiye halklarıdır. Halkların artık yeter değişim istiyoruz diyen çığlığıdır. Bizim için en büyük hazine yardımı bu davaya gönül veren milyonlardır, emekçi halkımızdır."

'BU KARAR MİLYONLARIN VİCDANINDA YOK HÜKMÜNDEDİR'
AYM kararının milyonların vicdanında yok hükmünde olduğunu vurgulayan Günay, en büyük hazinelerinin değişim isteyen halkın gözlerindeki umut, yüreklerindeki kararlılık ve inanç olduğunu kaydetti. Bu kararın kendilerini yıldıramayacağını ifade eden Günay, bu topraklara özgürlük ve demokrasiyi mutlaka getireceklerini söyledi. HDP'nin Türkiye halklarının umudu ve geleceği olduğunun altını çizen Günay, "Hiçbir baskı ve zor bizi yıldıramaz. Bizler büyük kazanmak için yola çıkıyoruz. Mutlaka kazanacağız ve değiştireceğiz. Halkımız, dost düşman herkes böyle bilsin. HDP; Türkiye'de demokratik bir geleceği inşa edecek, Türkiye'ye mutlaka kazandıracak olan partidir. Faşizme de mutlaka kaybettirecek bir partidir" dedi.