24 Eylül 2024 Salı

Gültan Kışanak ablasını son yolculuğuna uğurladı

Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'nde tutsak Kürt siyasetçi Gültan Kışanak, uçakla getirildiği Elazığ'da yaşamını yitiren ablası Zeynep Özer'i son yolculuğuna uğurladı.

Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Hapishanesi'nde tutsak Diyarbakır Belediyesi eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak, böbrek yetmezliğinden dolayı gördüğü tedavi sırasında yaşamını yitiren ablası Zeynep Özer'in cenaze törenine katılmak üzere Elazığ'a getirildi.

Kandıra'dan uçakla getirilen Gültan Kışanak, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan Ehli Beyt Cemevinde gerçekleştirilen cenaze törenine katıldı. Kışanak, burada taziye dileklerini kabul etti. Törene Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilleri Ayten Kordu ve Celal Fırat ve çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

Burada dualar okundu ve dini vecibeler yerine getirildi.  Tören ardından Özer, Elazığ'ın Sün köyünde toprağa verildi. Kışanak, buradaki törene de katıldı. Mezarlık başında yapılan törene, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır da katıldı. Burada da dualar okunduktan sonra Kışanak, ablasının mezarına şal bağlayarak, son yolculuğuna uğurladı.

Kışanak, daha sonra annesi, babası ve diğer aile büyüklerinin mezarlarını ziyaret etti. Koca Seyit Türbesi'ni de ziyaret eden Kışanak, sonrasında taziyeleri kabul etti.

Gültan Kışanak, taziye kabullerinin ardından aile üyeleri ve dostlarıyla vedalaştı. Kışanak, yeniden Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'ne götürülmek üzere askerlerce taziyeden götürüldü.