24 Eylül 2024 Salı

'Gittiğimiz yol şehitlerin izidir'

Suruç şehitlerinden Mert Cömert'in mezarı başında yapılan anmada söz alan yoldaşları, adalet arayışçılarının korkutulmak istenmesinin nedeninin şehitlerin açtığı yoldan gitmek olduğu belirtildi. Cömert'in mezarı başında devrim ve sosyalizm sözü yinelendi.

33 düş yolcusundan Mert Cömert Samsun Bafra'da bulunan mezarı başında anıldı. Suruç'ta ölümsüzleşen yoldaşları Aydan Ezgi Şalcı ve Alican Vural'ın da fotoğraflarının mezar başına konulduğu anma onlar şahsında 33'ler anısına saygı duruşuyla başladı.

SYKP, Yeşil Sol Parti, Devrimci Parti, HDP, DİSK Emekli-Sen üyelerinin katıldığı anmada Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) adına söz alan Fatma Şen Çelik, 8 yıldır adalet arayan 33'lerin yoldaşlarının devletin türlü baskısına maruz kaldığını ancak bir adım geri atmadıklarını kaydetti. 2017 yılında yaşanan mahkeme sürecinde yargının failleri koruduğunu kaydeden Çelik, şöyle devam etti: "Devlet bunu bilinçli yapıyor çünkü bizleri susturmak, korkutmak ve sindirmek istiyor. İzinden gittiğimiz şehitlerin araladığı Rojava devrimine giden yol. Onlardan güç alıyoruz her nefeste, attığımız her adımda, her sloganımızda onlar yanı başımızda. Adaletin mücadelemizle geleceğini biliyoruz. Mücadelenin örgütlülüğümüzle güçleneceğini biliyoruz" dedi.

Çelik, Cömert şahsında 33'lere olan devrim sözünü yineledi.