24 Eylül 2024 Salı

'Gitmek' Ulm'de izleyici ile buluştu

Suruç'ta katledilen 33 devrimcinin yolculuğunu anlatan "Gitmek" filmi Almanya'nın Ulm kentinde izleyici ile buluştu.
Suruç'ta 20 Temmuz 2015 tarihinde DAİŞ'in gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren 33 devrimcinin Türkiye ve Kürdistan'ın çeşitli kentlerinden Kobane'ye yolculuğunu anlatan "Gitmek" filminin Avrupa gösterisi devam ediyor.
 
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu'nun (AvEG-Kon) organizasyonuyla yapılan gösterimlerden biri Almanya'nın Ulm kentinde gerçekleşti.
 
Ulm İşçi Gençlik Kültür Derneği'nin ev sahipliğinde yapılan gösterime film ekibinde yer alan gazeteci Arzu Demir katıldı. Gazeteci Meşale Tolu da filmi izleyenler arasında yer aldı.
 
Gösterimin ardından Demir, soruları yanıtladı.
 
Sorunlar ağırlıkla filmde 33 devrimcinin hikayesi anlatırken kullanılan yönteme ilişkin oldu.
 
Bilinen belgesel tekniğinin dışında bir yöntemle yapılan film, mekanlar, yollar ve objeler yoluyla 33 devrimcinin yol hikayesini anlatırken, "Neden gittiler?" sorusuna da kalanların tanıklığı ile yanıt veriyor.
 
Mustafa Emin Büyükcoşkun'un yönetmenliğini yaptığı film, İsviçre'nin Lozan ve Basel, Almanya'nın Duisburg ve Köln kentleri ile Belçika'nın Brüksel kentinde izleyici ile buluşmuştu.
 
Çok sayıda kişinin çekim aşamasında desteğini sunduğu filmin ekibinde; Arzu Demir, Ezgi Aydın, Leyla Postalcıoğlu ve Emre Altan yer alıyor.
 
Film bu hafta da Almanya'nın üç kentinde izleyici ile buluşacak.
 
Gösterimler şöyle:
15 Haziran Cumartesi Hamburg Saat 18.00
16  Haziran Pazar Berlin Saat 15.00
16 Haziran Pazar Frankfurt Saat 15.00