24 Eylül 2024 Salı

'Gitmek' filmi Brüksel'de izleyiciyle buluştu

Suruç'ta katledilen 33 devrimcinin "yolculuğu"nu anlatan "Gitmek" filmi Brüksel'de gösterildi.
Suruç'ta 20 Temmuz 2015 tarihinde DAİŞ'in düzenlediği "canlı bomba saldırısı"nda katledilen 33 devrimcinin "yolculuğu"nun anlatıldığını "Gitmek" filmi, Belçika'nın başkenti Brüksel'de izleyiciyle buluştu. 
 
Avrupa Ezilen Göçmenler Federasyonu'na (AvEG-Kon) bağlı Belçika Halkevi tarafından düzenlenen gösterime, filmin yönetmeni Mustafa Emin Büyükcoşkun ile film ekibinden Arzu Demir katıldı.
 
Filmin gösteriminin ardından Büyükcoşkun ve Demir izleyicilerin sorularına yanıt verdi.
 
"Gitmek" belgesel filmi AvEG-Kon'un organizasyonuyla geçen hafta İsviçre'nin Lozan ve Bazel kentlerinde izleyici ile buluştu. Önümüzdeki hafta sonu da Almanya'da gösterimler yapılacak. 
 
FİLM NE ANLATIYOR?
 
Suruç Aileleri İnisiyatifi, SGDF ve BEKSAV adına hazırlanan belgesel filmin yönetmenliğini Mustafa Emin Büyükcoşkun yaptı.
 
Çok sayıda kişinin gönüllü olarak destek olduğu filmin ekibinde, Arzu Demir, Ezgi Aydın, Leyla Postalcıoğlu ve Emre Altan yer aldı.
 
"Gitmek" belgesel filmi, Suruç'ta katledilen 33 kişiyi anlatıyor. "Neden yola çıktılar?" sorusuna yanıt arıyor. İstanbul'da, Ankara'da, Samsun'da, İzmir'de, Van'da da çeşitli dayanışma kampanyaları yapmak varken, bu insanlar neden yola çıkmışlardı ve ne yapmak istiyorlardı?
 
Belgesel, bu sorunun yanıtı için katledilen devrimcilerin aileleri, yoldaşları, arkadaşları ile görüştü. 33 devrimcinin doğup büyüdükleri kentlerde çekimler yapıldı. Katliamdan sağ kurtulanlar, katliamın ardından hayatlarında yaşanan değişiklikleri anlattı.
 
Tanıklara, "Gittiğinize pişman mısınız?" sorusu soruldu. Katliama tanık olduktan sonra Rojava devriminin savunmasında yer alan gençlerle görüşüldü. Rojava'da bulunmalarında katliamın etkisinin olup olmadığı soruldu.