24 Eylül 2024 Salı

Gitmek belgeseli gösterildi

33 düş yolcusunun Kobanê'ye gidiş hikayesini anlatan Gitmek belgeseli, gençlik örgütleri tarafından Suruç çalışmaları kapsamında gösterildi. 33'lerin düşlerinin mücadelesinin yürütüleceği belirtilen etkinlikte, "Bu sene de 20 Temmuz'da Kadıköy'de onları anacağız" denildi.

Gençlik örgütleri 33 düş yolcusunun Suruç'a gidiş hikayesini anlatan Gitmek belgeselini bir kez daha izleyicilerle buluşturdu. 

Suruç'un 8. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Taksim'deki Kıvılcım Kültür Merkezinde Gitmek belgeseli gösterildi. Belgeselin gösterildiği salona "Düşlerimiz taşıyor Suruç'tan öte sınırlara" pankartı asıldı.

Düş yolcuları şahsında devrime can suyu olanlar anısına saygı duruşu ile başlayan anmada gençlik örgütleri adına kısa bir konuşma yapıldı.

8 sene önce barbar IŞİD çetelerine karşı zafer kazanmış, yakılıp yıkılan Kobanê'yi yeniden inşa için, Türk ve Kürt halklarını birleştirmek için yola çıktığı hatırlatılan konuşmada, düş yolcularının düşlerine düşman olan IŞİD ve devlet ortaklığıyla katliamın gerçekleştiği vurgulandı. 

8 yıldır adalet mücadelesinin sürdüğü vurgulanan konuşmada, "Bu sene de 20 Temmuz'da Suruç şehitlerini anmak için Kadıköy'de olacağız" dedi. 

Suruç'a giden 33'lerin de her birinin kendi hikayesi olduğu kaydedilen konuşmada Gitmek belgeselinin onların hikayelerini aktardığı hatırlatıldı.