19 Eylül 2024 Perşembe

Gezi'nin çocukları Rojava devriminde yaşıyor

SYPG, Gezi direnişinin 5. yıl dönümüne dair yaptığı açıklamada, "Gezi direnişinde şehit düşenlerin düşlerini Rojava devriminin çocukları ile birlikte gerçekleştireceğiz. Rojava devriminin çocukları Gezi direnişinin çocuklarını unutmayacak" dedi.
Halkların Birlik ve Dayanışma Bürosu (SYPG), 5. yılında Gezi direnişinde yaşamını yitirenleri andı. SYPG, Gezi şehitleri için kısa bir video hazırladı.
 
Gezi direnişinin 5. yılına dair bir açıklama yapan SYPG, şunları belirtti: "Kobane'nin devrim çocukları Gezi direnişinin ve direniş şehitlerinin anılarının izini sürüyorlar. Bir çoğu Gezi direnişinin yapıcılarından olan 33 düş yolcusunun Suruç'ta katledilmelerinden sonra, Kobane'nin çocukları, onların düşlerinin izini süreceklerine söz vermiş ve adlarını, parklarda, sokaklarda ve caddelerde yaşatmaya başlamışlardı. Onlar aynı zamanda Gezi direnişini de unutmadıklarını gösteriyor. Rojava hayal gücünün iktidar olduğu topraklardır. Bu topraklarda düş, umut ve direnç büyütülmektedir. Devrim gibi coşkulu, düşler gibi aydınlık bir gelecektir onlar. Gezi direnişinde şehit düşenlerin düşlerini Rojava devriminin çocukları ile birlikte gerçekleştireceğiz. Rojava devriminin çocukları Gezi direnişinin çocuklarını unutmayacak."
 
SYPG'nin Gezi direnişinin 5. yılı dolayısıyla hazırladığı videoda Rojavalı çocuklar, Berkin için "Zarokên Rojava Zarokên Gezi ji bir nakin!" (Rojava çocukları Gezi çocuklarını unutmayacak!) diyor.