19 Eylül 2024 Perşembe

Gezi şehidi Mehmet Ayvalıtaş 1 Mayıs Mahallesi'nde anıldı

Gezi direnişinde hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş, Ataşehir İlçesi 1 Mayıs Mahallesi'nde hayatını kaybettiği yerde anıldı.
Gezi direnişinde hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş, Ataşehir İlçesi 1 Mayıs Mahallesi'nde yapılan yürüyüşle anıldı.
 
Anmaya HDP İstanbul milletvekilleri adayları Şehriban Alkış, Erkan Baş, Musa Piroğlu ile DİSK Genel Başkanı Arzu Çerhkezoğlu, Halkevleri Eş Genel Başkanı Nuri Günay, SODAP, TİP, HDP ve ESP üyeleri katıldı.
 
"Gezi şehitleri ölümsüzdür" pankartının açıldığı anmada "Ya adalet ya kıyamet", "Gezi şehitleri yaşıyor", "Mehmet yoldaş kavgamızda yaşıyor", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları atıldı. Anmaya katılanlar Ataşehir Cemevinin önünden başlayarak Mehmet Ayvalıtaş'ın yaşamını yitirdiği yere yürüdü.
 
Anmada ilk olarak konuşan Mehmet Ayvalıtaş'ın babanı Ali Ayvalıtaş, "Yüreğim hala yanıyor. Hani derler ya yürek acısı öldükten sonra soğur. Hayır, yürek acısı öldükten sonra kor gibi yakıyor. Bu yüreğimizin acısı onları yakacak. Oğlum gitti. 8 tane fidan daha verdim. Hepsi Mehmet'imdir. İktidar, ırk ayırdı, din ayırdı, mezhep ayırdı. Şurda Kürt, Çerkes, Laz, Alevi, Sünni var. İktidar hepimizi böldü. Biz ise diktatöre karşı omuz omuzayız. Onlar bölsede biz birleşeceğiz. İnanın ki bu yangınımız onları yakacak. Oğlum Mehmet'i 5 yıl önce Haziran'da verdik. İnşallah bu Haziran onun sonu olacak. Ve o Saddam'dan kötü olacak" ifadelerini kullandı.
 
Ayvalıtaş'ın ardından konuşan HDP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Erkan Baş ise "Bugün bu ülke tarihinin en büyük isyanlarından bir tanesinin Gezi'nin 5. yıl dönümünün onurunu yaşıyoruz. O gün iktidara, baskılarına terörüne rağmen sokağa çıkan milyonlarca insanın bir parçası olmanın, bu halkı teslim olmama iradesini bir kez daha güçlendiriyor olmanın haklı onurunu ve haklı güçlülüğünü yaşıyoruz. Bizler gezide bu halkn iktidar karşısındaki inatçı direnişinde yitirdiğimiz yüzlerce binlerce yoldaşımızı sadece ölüm yıl dönümlerinde anmıyoruz. Ölüm yıl dönümlerinde yan yana geliyoruz ve onların uğruna öldükleri ideallerini temsil  etmeye, bu iktidar karşısında kavga bayrağını yükseltmeye söz veridiğimizi hatırlatmak için bir araya geliyoruz" diye konuştu.
 
Son olarak konuşan HDP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Musa Piroğlu, Ankara'da Beştepe'deki bin odalı sarayın patronu geceleri yatacak oda bulamadığını, o sarayın koridorlarlarında o sarayın odalarında bir hayalet dolaştığını belirtti. Piroğlu, "Bu hayalet Gezi'nin hayaleti. Berkin, onun yattığı odanın camına taş atıyor. Girdiği odada Ethem'in çekiç seslerini duyuyor. Mehmet'i duyuyor ve rahat uyuyamıyor. Diyor ki yarıda kalan iş, arkadasından gelenler tarafından tamalanacak" ifadelerini kullandı. "Gezinin çocukları Gezi'nin barikat savaşçıları 11 Haziran'da kalmadılar" diyen Piroğlu, "Ayşe Deniz oldular, Ulaş Bayraktaroğlu oldular, Aziz Güler oldular. Nerde direniş orda bayrak gösterdiler. Ve orada yan yana omuz omuza dövüştüler. Onlar yarım bir iş bıraktılar bize. Tamalama görevi bize düştü" dedi.