24 Eylül 2024 Salı

Gezi şehidi Ethem Sarısülük anıldı

Alınteri'nin düzenlediği etkinlikle Gezi şehidi Ethem Sarısülük anıldı. Ethem'in mücadelesinin ve direniş azminin anlatıldığı söyleşide, 15-16 Haziran ruhuyla toplumun hapsedilmeye çalışıldığı yılgınlıktan çıkılabileceği vurgulandı.

Gezi şehidi Ethem Sarısülük, ölümsüzlüğünün yıldönümünde Alınteri'nin gerçekleştirdiği etkinlikte anıldı. "15-16 Hazirandan Gezi'ye mücadele sürüyor" başlığıyla söyleşi düzenlendi.

Etkinliğe belediye işçileri, depremden etkilenen aileler de katıldı.

Ethem Sarısülük şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesine can suyu olanalr anısına saygı duruşuyla başlayan etkinlikte söz alan Alınteri temsilcisi, toplumun hapsedilmeye çalışıldığı yılgınlıktan 15-16 Haziran ruhuyla çıkılabileceğini kaydetti.

Alınteri temsilcisi, "Ağır ekonomik kriz koşulları ve depremin ardından halkın kaderine terkedilmesi emekçilerde çok büyük bir öfke yarattı. Ne yazık ki bu öfke sandığa kanalize edildi ve büyük bir hayal kırıklığı oluştu. Bu durumda hepimizin bir durup düşünmesi gerekiyor. Tarihle avunarak değil ama tarihten öğrenerek… Çünkü bu topraklarda sınıf mücadelesi Paramazlar'dan bugüne kesintisiz sürüyor" dedi.

Kavel'den 15 -16 Hazirana, 1 Mayıslardan Haziran isyanına, bir zincirin halkaları gibi direnişin devam ettiğine dikkat çeken Alınteri temsilcisi, "İşçi sınıfının varlığını bile kabul etmeyenler için hepsi birer cevap niteliğinde yaşanan bu görkemli direnişler… 'Gezi'yi işçiler sahiplenmedi' deme aymazlığını gösterenlerin karşısında, Ethem yoldaş dimdik duruyor. Ethem Gezi'nin sınıf damarıdır. Çözüm reçetesi kendi ellerimizde, yarattığımız dünyayı biz değiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Alınteri temsilcisi, "Bugün Gezi ve 15-16 Haziran ruhuna ihtiyacımız var" diye vurguladı.

Daha sonra Polen Ekoloji adına söz alan Umut Şener, ekolojinin tanımını yaparak başladı söze. Ethem Sarısülük'le yürüttüğü mücadeleyi hatırlatan ve O'nu anlatan Şener, devrim şehitlerinin, direnenlerin cesaretine sahip olmak gerektiğini kaydetti.

"İlk olarak toprak metalaştırıldı" diyen Şener, tarihsel materyalist bir bakış açısıyla ekolojik sorunları değerlendirdi. "Kapitalizm gölgesini satamadığı ağacı keser" sözünü hatırlatan Şener, kapitalizmin her şeyi metalaştırdığını, doğaya telafisi olmayan zararlar verdiğini belirtti. Şengal'de tavus kuşlarının bile katledildiğini söyledi.

"Peki alternatif ne" diye soran Şener, alternatifin sosyalizm olduğuna işaret etti. Ardından "Sosyalizme hemen ulaşabilir miyiz" sorusunu ekledi ve Bu sorunun cevabının felsefik ve bilimsel olarak evet olduğunu fakat, bunun hemen gerçekleşmeyeceğini, mücadele etmek gerektiğini vurguladı.

Etkinliğe katılanlarla "sınıfın örgütlenmesi ve yozlaşmış sendikal çürümeye karşı ne yapmalı" konusunda sohbetler edildi.

Etkinlik, İlmek Müzik Topluluğunun ezgileriyle sona erdi.