24 Eylül 2024 Salı

Gençlik örgütlerinden 33'lerin yoldaşlarıyla dayanışma çağrısı

İşkenceyle gözaltına alınan ve gözaltında da işkenceye uğrayan gençlik örgütleri ile dayanışma çağrısı yapan gençlik örgütleri, 33'lerin yoldaşlarının çıkarılacağı Kartal'daki Anadolu Adliyesine çağırdı.

Gençlik örgütleri işkenceyle gözaltına alınan 33 düş yolcusuyla dayanışmaya çağırdı.

Suruç'un 8. yıldönümü çalışmaları kapsamında Kadıköy'de bildiri dağıtımı sırasında polis saldırısına uğrayan, işkenceyle gözaltına alınan ve gözaltında da işkence gören gençlik örgütlerinin Kartal'daki Anadolu Adliyesine çıkarılması bekleniyor.

HDK GENÇLİK MECLİSİ: KARTAL ADLİYESİNE BEKLİYORUZ
Sosyal medya hesabından açıklama yapan HDK Gençlik Meclisi, "Suruç için adalet çağrısı yapan ve dün Kadıköy'de bildiri dağıtımı sırasında işkenceyle gözaltına alınan 46 yoldaşımız, bugün saat 12:00'da Kartal Adliyesine çıkarılacak. Herkesi dayanışmaya Kartal Adliyesine bekliyoruz. Suruç için adalet, herkes için adalet" dedi.

SGDF: 33'LERİN YOLDAŞLARINA SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) de şu çağrıyı yaptı: "Aralarında MYK üyemiz Gamze Toprak ve 5 yoldaşımızın da olduğu gözaltıların ifade işlemleri tamamlandı. Savcılığa çıkarılmak üzere Anadolu Adliyesine götürülecekler. Herkesi 33'lerin yoldaşlarına sahip çıkmak için Anadolu Adliyesi'ne dayanışmaya davet ediyoruz."

KALDIRAÇ ÜNİVERSİTESİ: YOLDAŞLARIMIZLA DAYANIŞMAYA DAVET EDİYORUZ
Kaldıraç Üniversite de, "Gözaltına alınan 46 yoldaşımız Vatan Emniyetteki ifade işlemleri sonlandı. Savcılığa çıkarılmak üzere Kartal Anadolu Adliyesi'ne götürülecekler. Herkesi 12.00'da Anadolu Adliyesi'ne dayanışmaya davet ediyoruz" çağrısı yaptı.

GENÇLİK KOMÜNLERİ: SURUÇ BİZİM KAVGAMIZ, HESABI SOKAKLARDA SORACAĞIZ
Gençlik Komünleri, şu ifadelerle dayanışmaya çağırdı: "Aralarında yoldaşlarımızın da olduğu 44 kişinin ifade işlemleri tamamlandı. Savcılığa çıkarılmak üzere Anadolu adliyesine götürülecekler. Herkesi dayanışma göstermeye Suruç'un adalet mücadelesine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Suruç bizim kavgamız ve hesabını sokaklarda soracağız!"

ÖĞRENCİ FAALİYETİ: SIRA ARKADAŞLARIMIZI BEKLİYOR OLACAĞIZ
Öğrenci Faaliyeti: "Suruç için adalet istedikleri için  Kadıköy'de gözaltına alınan 46 sıra arkadaşımız savcılığa çıkarılmak üzere Kartal Anadolu Adliyesine götürülecekler. Suruç için adalet demek suç değildir, sıra arkadaşlarımızı bekliyor olacağız!"