24 Eylül 2024 Salı

Gençlik örgütleri SGDF davası için Twitter'da eylem yapacak

Gençlik örgütleri bu akşam 21.00'da Twitter'da yapacağı "33'lerin yoldaşlarına özgürlük" tagıyla eylemiyle yarınki duruşmaya çağrı yapacak.

Gençlik örgütlerinin Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanları Yaren Tuncer ve Okan Danacı'nın da aralarında olduğu sosyalist gençlerin ilk duruşmasına yönelik çağrı çalışmaları sürüyor.

12 Mart sabaha karşı gerçekleşen ev baskınlarında muhabirimiz Elif Bayburt, Gençlik Komünlerinden Devrim Barış, SGDF Eşbaşkanları Yaren Tuncer ve Okan Danacı, SGDF MYK üyesi Senem Pektaş, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Meclis üyesi Tanya Kara, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclisi üyesi Birkan Polat, Özge Doğan, Alev Özkiraz, Can Papila ve Deniz Bahçeci gözaltına alınmış, 15 Mart'ta Bayburt ve Barış adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken sosyalist gençler tutuklanmıştı.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 10.30'da görülecek duruşma öncesi gençlik örgütleri adliye önünde açıklama yapacak.

"33'lerin yoldaşlarına sahip çıkacağız" diyerek duruşmaya Suruç Aileleri İnisiyatifi ve SGDF çağrı yaparken, gençlik örgütleri de bu akşam 21.00'da Twitter'da "33'lerin yoldaşlarına özgürlük" tagıyla eylem yapacak.