24 Eylül 2024 Salı

Gençlik örgütleri polis tehdidini yok saydı: Suruç çalışmalarının startı verildi

Suruç katliamının 8. yılının çalışmalarını Kadıköy'de başlatan gençlik örgütleri, polisin tüm engelleme girişimi ve tehdidini yok saydı. Suruç'un adalet mücadelesinin 8 yıldır sokakta yürütüldüğünü hatırlatan devrimci gençler, halka yönelik konuşmalarla örgütlü mücadeleye çağırdı.

Gençlik örgütleri Suruç katliamının 8. yılına ilişkin çalışmaları Kadıköy'de başlattı. 

Akşam saatlerinde Caferağa Spor Salonu önünde bir araya gelen gençlik örgütleri halka yönelik konuşmalar ve sloganlarla Halitağa Caddesine kadar bildiri dağıttı.

8 yıldır tüm saldırı ve işkenceye rağmen Suruç için adalet mücadelesinin sokakta yürütüldüğünün altını çizen gençlik örgütleri bu yıl da sokakta 33'leri anacaklarını vurguladı. 

Sık sık "Suruç'un hesabı sorulacak" sloganın atıldığı bildiri dağıtımını polis, caddenin kapatıldığı ve slogan atmanın yasak olduğu iddiasıyla engellemeye çalıştı.

Ancak engeli yok sayan gençler sloganları daha da gür yükselterek bildiri dağıtımını sürdürdü ve 20 Temmuz'un hesabını sormak için örgütlü mücadeleye çağırdı.

SGDF MYK üyesi Gamze Toprak, polis ablukasını işaret ederek adalet arayışlarının 8 yıldır engellenmeye çalışıldığını ancak bir adım geri atmadıklarını hatırlattı ve ekledi: "12 Temmuz'da SGDF Eşbaşkanlarımızın duruşmasında 20 Temmuz'da ise burada olacağız."

Bildiri dağıtımı slogan ve alkışlarla sona erdi.