24 Eylül 2024 Salı

Gençlik örgütleri İstanbul'un dört bir yanından seslendi

Gençlik örgütleri İstanbul'un dört bir yanına "Suruç biziz, 33'lerin yoldaşlarını alacağız" pankartı astı. Gençlik örgütleri, "33'lerin yoldaşlarını birleşik mücadeleyle alacağız" dedi.

Suruç katliamının 8. yılında 33'leri sahiplenerek sokakları dolduran 8 devrimci için gençlik örgütlerinin çalışmaları sürüyor.

18 Temmuz'da, 20 Temmuz'a çağrı yapmak için Kadıköy'de bildiri dağıtmak isteyen devrimci gençler polis saldırısına uğramış, abluka içinde uzun süre işkence görmüş, işkence gözaltında da sürmüştü. 19 Temmuz'da savcılığa çıkarılan 46 devrimciden Ayşe Beliz İnce, Gamze Toprak, Berkan Deveci, Yasemin Ebru Gürsoy, Merve Yeşilyurt ve Ali Taha Sarıbıyık tutuklanarak hapishaneye gönderilmişti.

Tutsak edilen devrimcilerin de mücadelesini kuşanarak 20 Temmuz'da tüm engelleri aşarak 33 düş yolcusunu anacaklarını ilan eden gençlik örgütleri birçok kentte sokağı doldurmuş, İstanbul'da ise Kadıköy'ü direniş alanına çevirmişti. İstanbul'da 156 kişi gözaltına alınmış, Heval Ramazan Canpolat ve Yakup Bulut tutuklanmıştı.

Gençlik örgütlerinin Suruç şehitlerine sahip çıkarak hesap sormak adına sokakları dolduran 8 devrimcinin özgürlüğü için çalışmaları sürüyor. İstanbul'un dört bir yanına, "Suruç biziz; 33'lerin yoldaşlarını alacağız" pankartları asan gençlik örgütleri, 33'lerin yoldaşlarını birleşik mücadeleyle alacaklarının da altını çizdi.