24 Eylül 2024 Salı

Gençlik örgütleri: 33'lerin düşlerini gerçek kılmak için mücadeleye devam

Suruç Katliamının 8. yılında adalet mücadelesinin sürdüğünü vurgulayan gençlik örgütleri, 12 Temmuzda görülecek sosyalist gençlerin davasında ve 20 Temmuzda Kadıköy'de omuz omuza mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Savaştan yıkılan Kobanê'yi yeniden inşa için Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) çağrısıyla yola çıkan yüzlerce kişi mola verdikleri Urfa'nın Suruç ilçesinde, 20 Temmuz 2015 tarihinde DAİŞ'in bombalı saldırısına uğramış, 33 düş yolcusu katledilmişti.

Suruç Katliamının 8. yıl dönümüne giderken Suruç için adalet mücadelesi sürüyor. Suruç için adalet isteyen gençler, avukatlar ve Suruç'un tanıkları ise gözaltı ve tutuklama saldırılarıyla susturulmaya çalışılıyor.

Gençlik Komünlerinden Devrim Barış Yılmaz ve Öğrenci Kolektiflerinden Ceren Kumaş, katliamın 8. yıl dönümü öncesi gençlik örgütleri olarak Suruç için mücadelelerinin süreceğini vurguladı ve hem katliamın yıl dönümünde sokaklarda, hem de SGDF'ye dönük operasyonla tutuklanan gençlerin 12 Temmuzda görülecek duruşmasında omuz omuza olma çağrısı yaptı.

YILMAZ: KATLİAMLA BİRLEŞİK MÜCADELE ENGELLENMEK İSTENDİ
Gençlik Komünlerinden Devrim Barış Yılmaz, "Suruç, içinde yaşadığımız bu sömürü düzenini ve bizi kuşatan gündelik hayatlarımızı yıkabileceğimize dair devrimci arayışların olduğu bir zamana denk geliyor. Gezi, 6-8 Ekim, 7 Haziran ve Rojava… Böyle bir zamansallıkta yaşanan Suruç'taki buluşma da Türkiye ve Kürdistan'ın bambaşka yerlerinden kendi hikayeleri ve mücadeleleriyle gelen gençliği birleştirebilmişti" ifadelerini kullandı.

Bu bakımdan Suruç'ta bir araya gelenlerin birleşik mücadelenin somut zeminini teşkil ettiğini söyleyen Yılmaz, yaşanan katliamın bu birleşik mücadeleye ket vurmak için devlet desteğiyle gerçekleştirildiğini kaydetti. 8 yıldır bu bilinçle katliamın hesabını sormak ve düşlerine sahip çıkmak için sokaklarda olduklarını belirten Yılmaz, şöyle devam etti: "8 yılda çok şey değişti ama Suruç'u unutturmama yönündeki irademiz asla değişmedi. Bugün, geniş gençlik kesimlerini yoksulluğa ve yalnızlığa iterek, örgütlü devrimci gençleri de baskılarla ve hapis yoluyla kıskaca almaya çalışan bir faşist iktidar var karşımızda. Biz, 20 Temmuz'a giderken sokaklarda yürüteceğimiz Suruç çalışmalarını başta gençlik örgütleri olmak üzere bu topraklarda gerçekten kendi kollarımızla inşa edeceğimiz bir adaletin mücadelesine inanan herkesle birleşik bir şekilde yürütmek istiyoruz."

Suruç için adalet kampanyasının birleşik bir hatta siyaset üretmenin zemini olabileceğine işaret eden Yılmaz, "Bu yüzden 8 yıldır sokaklarda haykırdığımız gibi 'Suruç için adalet, herkes için adalet' sloganı çok anlamlı, eğer onu sadece slogan olmaya bırakmazsak" dedi.

Yılmaz son olarak uydurma bir iddianameyle Mart ayında tutuklanan 6'sı SGDF'li olmak üzere 9 sosyalist gencin 12 Temmuzda görülecek duruşmasına ve 20 Temmuzda Kadıköy'de katillerden hesap sormaya çağrı yaptı.

KUMAŞ: DÜŞLERİ DÜŞLERİMİZ, MÜCADELELERİ MÜCADELEMİZ
Beyazıt'tan Bomonti'ye her kampüste düşlerini gerçek kılmak için mücadele eden 33 düş yolcusunun Suruç'ta katledilişinin 8. yıl dönümü olduğunu söyleyen Kumaş, "2015'te liseliler, üniversiteliler, emekçiler yıkılmış bir kenti inşa etmek için yola çıktı. Çok uzak değil bu düşe ortak olmak. 6 Şubat depremlerinde halk enkaz altında ölüme terk edilirken yıkıntılardan bir yaşam yeşertmek için oradaydık her birimiz. Tıpkı arkadaşlarımızın Kobanê'deki çocukların düşlerini, buradaki çocukların düşleriyle birleştirmek istediği gibi biz de sokak sokak, kampüs kampüs yıkılan 11 kentteki çocukların düşlerini seslendirdik" ifadelerini kullandı.

"Suruç için adalet, herkes için adalet" şiarını bugün yıkılmış yaşamlar arasından tekrar tekrar seslendirdiklerini söyleyen Kumaş, şöyle devam etti: "Biz Polen'in, Büşra'nın, Ezgi'nin yoldaşlarıyız. Üniversitelerden silmeye çalıştıkları, türlü saldırılara maruz bıraktıkları düşleri düşlerimiz, mücadeleleri mücadelemizdir. 8. yılında, her yıl olduğu gibi 'Suruç için adalet, herkes için adalet' şiarı yine Kadıköy sokaklarını dolduracak. 20 Temmuz'a giderken 33'lerin yoldaşlarını tutuklayanlara karşı 12 Temmuz'da olacak duruşmaya herkesi Çağlayan Adliyesi'ne çağırıyoruz. Suruç'un hesabını sormak için mücadeleye devam edeceğiz."