24 Eylül 2024 Salı

Gençlik Komiteleri: Görecekleri en güçlü Suruç anmasını organize edeceğiz

Suruç için adalet isteyen devrimci gençlerin tutuklanmasının devletin bir mesajı olduğunu kaydeden Gençlik Komiteleri, "Bu mesaja hakkıyla cevap vereceğiz. Her sene olduğu gibi 8. yılında da binlerce polisle yapılan devasa hazırlığa direnerek sokaklarda olacağız. Bu sefer görüp görebildikleri en güçlü Suruç anmasını organize edeceğiz" dedi.

Suruç katliamının 8. yıl anmasına çağrı yapmak istedikleri için işkenceyle gözaltına alınan ve gördükleri işkenceye rağmen aralarında üyeleri Yasemin Ebru Gürsoy'un da olduğu 6 devrimcinin tutuklanmasına Gençlik Komiteleri tepki gösterdi.

'ADALET İSTEYENLERE VERİLEN BİR MESAJ'
Hiçbir hukuki dayanağı olmadan gerçekleşen bu tutuklamanın, siyasi bir talimatın infazı olduğunun altı çizilen açıklamada, tutuklama kararının Suruç'ta katledilen 33 düş yolcusunun yolundan yürüyen "adalet" diye haykıran, bu memleketin geleceği için mücadele eden herkese verilen bir mesaj olduğu belirtildi.

'SURUÇ'U ANMAYA SOKAKLARA ÇAĞIRIYORUZ'
Açıklama şöyle devam etti: "Bu mesaja hakkıyla cevap vereceğiz. Her sene olduğu gibi 8. yılında da binlerce polisle yapılan devasa hazırlığa direnerek sokaklarda olacağız. Bu sefer görüp görebildikleri en güçlü Suruç anmasını organize edeceğiz. Arkadaşlarımızı alana dek hiç susmadan, her gün her yerde onların isimlerini bağıracağız. Böyle bizi korkutacaklarını sanıyorlar, yanılıyorlar. Ölmekten korkmadık, tutuklamadan da korkmayız. Son kişi kalana dek sokaklardayız. Bu memleketin geleceğinden, bu gelecek için bedel ödeyen gençlerinden yana olan herkesi 20'sinde Suruç'u anmaya sokaklara, buügn ve arkadaşlarımız serbest kalana dek her gün onlar için özgürlük mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz."