24 Eylül 2024 Salı

Genç devrimci tutsak Bulut: Her alanı 33'lerin kararlılığıyla mücadeledeyiz

33 düş yolcusunu anmak istediği için tutsak edilen gençlerden Yakup Bulut, "Aynı umut ve ruhla adalet mücadelemiz sonuçlanana kadar aynı kararlılıkla mücadele etmeye, her alanı 33'lerin kararlılığıyla doldurmaya devam edeceğiz" dedi. Bulut, devrimci gençliğin hiçbir saldırı karşısında geri adım atmayacağının da altını çizdi.

Suruç katliamının 8. yılında devletin tüm yasaklama girişimine ve polis saldırısına rağmen Kadıköy sokaklarını doldurarak 33'leri andıkları için tutsak edilen devrimci gençlerden Yakup Bulut, Suruç şehitlerinin mücadelesini sürdüreceklerini kaydetti.

20 Temmuz günü 156 kişi düş yolcularını andıkları için işkenceyle gözaltına alınmış, Yakup Bulut ve Heval Ramazan Canpolat hakkında tutuklama kararı verilmişti. Gençliğin Devrimci Güçleri (Dev-Güç) üyesi Bulut, Maltepe 2 Nolu L Tipi Hapishanesinde bir mektup kaleme aldı.

Bulut'un mektubunda şu ifadeler yer aldı: "8 yıl önce Pirsûs'un Amara Kültür Merkezinde hayatı saran bütün organlardan gelen 33 kan, 33 karanfil, 33 kızıl yıldız barbar IŞİD ve işbirlikçi faşist AKP'nin desteğiyle canlı bombalı saldırı ile katledildi. 33'ler Kürdistan ve Türkiye'nin her yerinden IŞİD'in saldırısına uğrayan Rojava bölgesine umut olmaya, yaraları sarmaya; kimi annesi ölen, kimi babası ölen ve kimi kimsesi kalmayan çocuklara oyuncak götürmek için yollara düşenlerdi.

"Biz devrimci gençlik olarak 33'lerin sırtlandığı umudu ve ruhu devralanlar, hayatın her alanında tekrar aynı umut ve ruhla yaşayanlar, katliamın yıldönümünde her yıl olduğu gibi faşizmin işkencesine ve zorbalığına rağmen alanları öfkemizle doldurduk. Aynı umut ve ruhla adalet mücadelemiz sonuçlanana kadar aynı kararlılıkla mücadele etmeye, her alanı 33'lerin kararlılığıyla doldurmaya devam edeceğiz.

"Biz devrimci gençliği gözaltılarla, tutuklamalarla yıldırmaya, mücadele azmimizden düşürmeye çabalayan faşist iktidar bilsin ki; zindanların dar ve karanlık köşelerinden, en geniş ve en aydınlık fikirlerle hem kendimizi hem de dışarıdaki yaşamı şekillendirmeye, mücadeleden hiç taviz vermeden devam edeceğiz."