24 Eylül 2024 Salı

Gebze'de tutsak aileleri: Bizi öldürseniz de gelmeye devam edeceğiz

Tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan çocuklarının eylemine ses vermek isteyen Gebze'deki ailelerin nöbet eylemi yine polis tarafından engellendi. Ablukaya alınan aileler polise tepki göstererek, "Bizi öldürseniz de gelmeye devam edeceğiz" dedi.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan çocuklarının eylemine ses vermek isteyen ailelerin Gebze M Tipi Hapishanesi önünde yapmak istedikleri oturma eylemi 20. gününde bir kez daha engellendi.
 
Eyleme açlık grevinde bulunan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadınlar Meclisi (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Özgür Genç Kadın (ÖGK) üyelerinin yanı sıra Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) temsilcileri de katıldı.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gebze İlçe binasında bir araya gelen aileler, buradan hapishaneye gitmek için araçlarına doğru yürüyen kitlenin önü polisler tarafından kesildi. Polis ile tartışan aileler, "Çocuklarımız için buradayız. Ne yapsanız ne etseniz de vazgeçmeyeceğiz" diyerek oturma eylemi başlattı.
 
'GÖZALTINA ALIRSANIZ ALIN'
 
Aileleri ablukaya alan polislerin, "Burada oturmaya devam ederseniz gözaltı yapacağız dağılın" demesi üzerine aileler, "Avukatlarımız gelene kadar kalkmayacağız. Gözaltına alırsanız alın, bizi burada öldürürseniz öldürün" diyerek yanıt verdi.
 
Ailelere saldıran polisler, herkesi zorla ayağa kaldırdı. Polise tepki göstererek ilçe binasına geri dönen aileler, yarın kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.