24 Eylül 2024 Salı

Gebze'de anneler: Çocuklarımız için buradayız, bizi engelleyemezsiniz

Gebze'deki nöbet eylemleri 33'üncü kez engellenen aileler, polise tepki göstererek, "Bizler çocuklarımız için buradayız. Kimse bizleri engelleyemez. Çocuklarımız göz göre göre ölüme giderken biz anneler evlerimizde oturamayız" dedi.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı açlık grevinde olan tutsak aileleri, Gebze Kadın Hapishanesi önünde başlattığı nöbet eylemlerinin 33'üncüsü için HDP Gebze İlçe binası önünde bir araya geldi.
 
Ailelere HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun ve ÖHD avukatları destek verdi. Buradan araçlarına binerek hapishaneye doğru hareket eden aileler, hapishaneye yakın bir yerde polisler tarafından durduruldu.
 
Araçlarından inerek yürümek isteyen aileler, tekrar polis engeline takıldı. Buna tepki gösteren aileler, "Bizler çocuklarımız için buradayız. Kimse bizleri engelleyemez. Çocuklarımız göz göre göre ölüme giderken biz anneler evlerimizde oturamayız. İnsanlık bunu kabul etmemeli" dedi.
 
Bir süre devam eden tartışmaların ardından aileler, "Bijî berwxedana  zindana" sloganıyla araçlarına binerek geri döndüler.