24 Eylül 2024 Salı

Gebze'de aileler engellemeye rağmen eylemlerini gerçekleştirdi

Açlık grevlerine dikkat çekmek için Gebze'de nöbet tutmak isteyen aileler, engele rağmen eylemlerini gerçekleştirdi.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle çocuklarının başlatmış olduğu açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine dikkat çekmek için tutsak aileleri ve yakınlarının Gebze M Tipi Kadın Hapishanesi önünde başlattığı nöbet eylemi 36. gününde bir kez daha polisin "Yasak" söylemine rağmen yapıldı.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gebze İlçe binası önünde bir araya gelen ailelere HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan eşlik etti. HDP İlçe binası önünden hapishaneye geçmek isteyen ailelerin bindikleri aracı hapishaneye yakın bir noktada polisler durdurdu.
 
HDP Milletvekili Muazzez Orhan, önlerinin polislerce kesilmesine tepki göstererek, "Yasa dışı bir şey yapmıyor bu anneler, yolu siz kapatıyorsunuz" dedi. Bunun üzerine polisler Orhan'a ve ailelere,  "Kocaeli Valiliği'nin ikinci bir emre kadar tüm gösteri ve yürüyüşler yasak. Oturursanız ya da eylem yapmaya kalkarsanız gözaltı yapacağız" ifadelerini kullandı.
 
Orhan polis ile tartıştığı sırada aileler bulundukları yerde oturma eylemine başladı. Bir süre oturma eylemine devam eden aileler, daha sonra yarın tekrar geleceklerini belirterek eylemlerine son verdi.
 
GAZETECİLERİN GÖRÜNTÜLERİ SİLİNDİ
 
Ailelerin gidişleri sırasında polisler haber takibi yapan gazetecilerin telefon ve malzemelerine el koydu. Bir süre malzemeleri vermeyen polis görüntü ve fotoğrafları sildikten sonra iade etti.