24 Eylül 2024 Salı

Gebze'de aileler 35. günde de polisler tarafından engellendi

Tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan çocukları için Gebze Hapishanesi önünde bir araya gelen aileler, polis engeline rağmen oturma eylemi yaptı.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle başlatılan açlık grevlerine dikkat çekmek için tutsak ailelerinin Gebze Kadın Hapishanesi önünde başlattığı nöbet eylemi 35. gününde devam ediyor.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gebze İlçe binasında bir araya gelen aileler, araçlara binerek hapishaneye doğru yola çıktılar. Anneler hapishane önüne geldikleri sırada önleri polis tarafından kesildi. Araçlarından inen aileler, engellemelere rağmen oturma eylemi yaptı.
 
Bir süre oturan ailelere polis saldırı tehdidinde bulundu. Anneler, "Biz çocuklarımızın yaşaması için buradayız" demesi üzerine bir polis, "Sizin çocuklarınız terörist olmasaydı, cezaevine girmeseydi" diyerek hakaretlerde bulundu. Anneler polisin hakaretlerine ise "Asıl terörü destekleyen sizsiniz. Terörist de sizsiniz" diye karşılık verdi.
 
Ardından saldıran polisler, aileleri zorla araçlara bindirdi. Bunun üzerine aileler tekrarHDP Gebze İlçe binasına geçti.