24 Eylül 2024 Salı

Gebze'de 32. günde ailelere yine engel

Tutsak ailelerin Gebze Kadın Hapishanesi önünde başlattığı nöbet eylemi de 32. gününde devam etti.
Tecride karşı açlık grevinde olan çocuklarına ve yakınlarına destek olmak için ailelerin Gebze Kadın Hapishanesi önünde başlattığı nöbet eylemi de 32. gününde devam etti.
 
Araçlarıyla Gebze M Tipi Kadın Hapishanesi önüne gelen ailelerin hapishane önünde inmesine izin verilmedi. Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Fatma Kurtulan ve Şevin Coşkun da destek verdi.
 
Hapishane çevresi çevik kuvvet polisi, panzer ve TOMA ile kapatıldı. Aileler hapishanenin karşısında bulunan sokağa yönlendirildi. Araçlarından inmek isteyen ailelere polis engel oldu. Milletvekili Fatma Kurtulan polis amiri ile tartışarak yapılanın hukuksuz olduğunu söyledi. Ailelerin eyleminin barışçıl olduğunu, bunun güvenlik tedbiri alınması gerektirecek bir durum olmadığını ifade eden Kurtulan'a polis amiri "Ben emirlere uyuyorum. Cezaevi önünde eylem yapmak, toplanmak yasaktır. Araçtan inmeleri halinde gözaltı yapacağız" yanıtını verdi.
 
POLİS: SİZ GAZETECİ DEĞİLSİNİZ
 
Bu sırada polis olay yerinde bulunan herkesin GBT'sine baktı. Polis ayrıca haber takibi yapan gazetecilerin de çekim yapmasına engel oldu. Polis gazetecilere, "Siz gazeteci değilsiniz burada çekim yapamazsınız" dedi. Gazeteciler haber takibi yaptıklarını belirterek çekime devam ettiği sırada polis amiri, gazetecilerin çekim yapmasını engelleyerek, "Siz beni teşhir ediyorsunuz. Benim yüzümü çekiyorsunuz. Günlerdir yüzüm çekilerek teşhir ediliyorum" iddiasında bulundu.
 
Polis ablukasına alınan aileler, bir süre hapishane yakınında durduktan sonra alandan ayrıldı. Aileler eylem kararlılıklarını yineleyerek yarın tekrar cezaevi önünde olacaklarını belirtti.