19 Eylül 2024 Perşembe

Gazi'den kovulan AKP'liler karakola sığındı

AKP?li Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, gittiği Gazi Mahallesi?nde el sıkışmak istediği bir esnafın "Eliniz kanlıdır, sıkmıyorum" diyerek tepkisini dile getirdi. Tepkiler üzerine AKP'liler karakola sığındı.
AKP'li Sultangazi Belediyesi Başkanı Cahit Altunay, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret etmek istediği Gazi Mahallesi esnafının tepkisi ile karşılaştı. Mahalle esnafı, AKP'li Belediye Başkanı Altunay'ı dükkânlarını kapatarak protesto etti. 
 
'ELİNİZ KANLI SIKMIYORUM'
 
Belediye Başkanı Altunay, yanına giderek elini sıkmak istediği bir esnafın, "Eliniz kanlıdır. Elinizi o yüzden sıkmıyorum" diye tepki gösterdi. Bu tepki karşısında şaşıran Altunay'a diğer esnaflar da "Gazi mahallesinde hiçbir çalışma yapılmıyor. AKP sadece seçimlerde mahalleye geliyor. Yoların hali ortada. Işıklandırmalar hiç yok. Siz iki dönemdir belediye başkanısınız. Neden şimdiye kadar bir çalışma yapmadınız?" diye sordu
 
'BENİM BAŞKANIM CEZAEVİNDE'
 
Bunun üzerine Altunay, "Çalışmalar yapılıyor. Buralarda da çalışmalar yapılacak" demekle yetindi. Ancak esnaflardan "Bir yerde yaşamak için orada bulunan insanların haklarına saygı duyulması lazım. Seçim için buraya geldiniz. Cumhurbaşkanı saatlerce televizyonda konuşuyor ama benim başkanım (Selehattin Demirtaş) cezaevinde. Adam bir dışarı çıksın. Biz insanlık istiyoruz" yanıtını alınca hemen uzaklaştı.
 
BELEDİYE BAŞKANI KARAKOLA SIĞINDI
 
Belediye Başkanı ve yanındakiler maruz kaldıkları tepkilerden dolayı Gazi Karakolu'na sığınmak zorunda kaldı.
 
Gazi halkı AKP'lilerin mahalleden ayrılmasının ardından karakol önünden HDP'nin seçim bürosu önüne "Gazi faşizme mezar olacak", "Katil AKP mahalleden defol" yürüyüş düzenledi. Mahalleye gelen polise halk tepki gösterdi, polislerin mahalleden ayrılmasını istedi. Bu sırada zırhlı araçtaki polis silahını göstererek halkı tehdit etti.