28 Eylül 2024 Cumartesi

Gazeteci Aktaş mezarı başında anıldı

Cizre'de sokağa çıkma yasakları sırasında bodrumda katledilen gazeteci Rohat Aktaş ile DBP MP üyesi Mehmet Yavuzel ve Mazlum Yeşil, Suruç'taki mezarları başında anıldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasakları sırasında haber takibi yaptığı sırada bulundukları bodrum katında katledilen Azadiya Welat gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş ve DBP PM üyesi Mehmet Yavuzel ile Mazlum Yeşil, Suruç'taki mezarları başında anıldı. 

Anmaya Aktaş, Yavuzel ve Yeşil'in aileleri, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) yönetici ve üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşunun ardından konuşan DFG Yöneticisi Zeynel Bulut, Aktaş'ın duruşu, kararlılığı ve direnişinden örnek aldıklarını söyledi.

Musa Anter, Gurbetelli Ersöz gibi, Aktaş'ın da kendilerine yol gösterdiğini ifade eden Bulut, "Aktaş duruşuyla özgür basına öncülük etti. Taşıdığı bayrağı biz taşıyacağız. Her ne kadar vahşice katledilip bu toplumun sesini kısmaya çalışsalar da arkadaşlarımız direnişleri, kararlılıklarıyla tüm hesapları boşa çıkarmışlardır. Biz onlara mücadelemizin devam edeceği sözünü yeniliyoruz" dedi.

Aktaş'ın annesi Meliha Aktaş, Kürt halkına yönelik baskıları kınadı ve "Şehit namirin" şiarıyla konuşmasını bitirdi.