24 Eylül 2024 Salı

Galatasaray'dan vazgeçmeyen Cumartesi Anneleri yine gözaltında

Galatasaray'a yürüyen Cumartesi Anneleri 954. hafta açıklamasında bir kez daha gözaltına alınırken, gazeteciler darp ve tehdit edildi.

Cumartesi Annelerinin hukuksuzca gasp edilen kayıplarla buluşma ve hafıza mekanı Galatasaray Meydanındaki ısrarı sürüyor. 700. hafta açıklamasına polis saldırısı ve işkenceli gözaltılar sonrası kayıp yakınlarına meydanın yasaklanmasına ilişkin Anayasa Mahkemesinin (AYM) iki kez ihlal kararı vermesinin ardından 13 haftadır Cumartesi Anneleri meydana çıkmaya çalışıyor, her defasında hukuk ayaklar altına alınıyor.

954. hafta açıklamalarında bir kez daha Galatasaray'a yürüyen kayıp yakınları polis tarafından engellendi. Aileler kalkanlarla ablukaya alınırken bir süre sonra gözaltına alındı.

Bu sırada darp edilerek alandan gazeteciler uzaklaştırıldı.

Ailelerin gözaltına alınmasının ardından  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Ahmet Şık basın açıklaması yapmak istedi. Açıklamayı takip etmeye çalışan basın emekçileriyle vekillerin arasına giren polis, vekilleri engellemeye çalıştı. Milletvekili Tanrıkulu, polislere tepki gösterdi. Bu sırada polis gazetecilere saldırdı ve darp etti. Aynı zamanda basın emekçileri de polis tarafından tehdit edildi.