19 Eylül 2024 Perşembe

Fatih'te iki yeni seçim bürosunun açılışı yapıldı

Seçim çalışmalarını dün Edirne'den başlatan Halkların Demokratik Partisi'nin İstanbul Fatih'te iki yeni seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli partisinin Fatih ilçe örgütünün seçim bürosu açılışlarına katıldı. Kocamustafapaşa ve Katip Kasım mahallelerinde yapılan açılışlara halkın ilgisi yoğun oldu.

Kumkapı'daki seçim bürosu önünde toplanan HDP'liler halay çekerek açılışı kutladı. Burada konuşan Sezai Temelli, 24 Haziran'da barajı yıkmaya ve demokrasinin önünü açmaya çağırarak, "16 yıldır bu ülkede iktidar olanlar, bu ülkenin hiçbir sorununa çözüm üretemediler. Bütün sorunları daha da kalıcı hale getirdiler hatta ülkeyi bu sorunların içinden çıkılamaz hale sürüklediler" dedi.

Temelli sözlerini "Ülkenin demokrasi sorununu çözmek istiyorsanız, önce Kürt sorununu çözmek zorundasınız. Kürt sorununu çözmediğiniz sürece hiçbir sorunu çözme şansınız yok. Gelin bu sorunu birlikte çözelim, barış içinde çözelim" şeklinde sürdürdü.

Ardından Kocamustafapaşa'ya geçen Temmeli coşkuyla karşılandı. HDP üyelerine hitap eden Temelli, "Herkesin cumhurbaşkanı adayı meydanlarda propagandasını yapıyor. Bizim cumhurbaşkanı adayımız Edirne F Tipi Hapishanesinde tutsak" diyerek Demirtaş'ın tahliye edilmemesini eleştirdi.

Temelli, "Savaş politikalarıyla ayakta duran AKP iktidarını 24 Haziran'da süpürüp faşizmin çöplüğüne hep beraber atacağız. HDP umuttur çünkü faşizme karşı mücadele eden yegane örgüttür. Tüm halklarımızla, emekçilerle, demokrasi güçleriyle beraber Türkiye'yi AKP'den de Erdoğan rejiminden de biz kurtaracağız" dedi. Konuşmanın ardından seçim bürosunun açılışını yapan Temelli bir süre partililerle sohbet etti.