22 Eylül 2024 Pazar

'Faşizme, savaşlara, kadına yönelik sömürü ve baskıya karşı hep birlikte'

Almanya'nın Ulm ve Wuppertal kentlerinde yapılan 8 Mart eylemlerinde, kadınlar ekonomik kriz, savaş, Avrupa'da faşizmin yükselmesine dikkat çekildi. Kadınlar mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Almanya'nın Wuppertal ve Ulm kentlerinde 8 Mart kutlamaları yapıldı.

Courage'ın çağrısı ile Wuppertal'da Elberfeld Heydt-Platz'da yapılan eyleme Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) de katıldı. Eylemde yapılan konuşmalarda, emperyalist savaşlara, erkek egemen kapitalist sisteme, şiddete ve cins sömürüsüne karşı birleşik mücadele çağrısı yapıldı.

Kadın örgütleri Alman devletinin, eşitsiz politikalarına dikkat çekti, mülteci-göçmen ve sosyal alanlar için harcamaları kısıtlayan, "ekonomik kriz" nidaları atan Alman devletinin, savaşa ayırdığı bütçeye dikkat çekti.

Kadınlar, "Yan yana ve birlikte güçlüyüz" diyerek mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

ULM
Almanya'nın Ulm kentindeki yapılan eylemde, "Faşizme, çevre katliamına, savaşlara, kadına yönelik sömürü ve baskıya karşı hep birlikte" pankartı açıldı.

Demokratik Kadın Platformu Ulm tarafından gerçekleştirilen eyleme Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) de katıldı.

"8 Mart uluslararası kadınlar günü" ve "Faşizme, çevre katliamına, savaşlara, kadına yönelik sömürü ve baskıya karşı hep birlikte" pankartlarının açıldığı eylemde, konuşmalar yapan kadınlar, kadın mücadelesinin önemine vurgu yaptı.

Eylemde stant açan kadınlar, savaşlara ve yükselen faşizme dikkat çekti, iklim felaketlerine karşı da aktif önlem alınması çağrısı yaptı.

Kadınlara yönelik baskı ve sömürünün artarak sürdüğünü vurgulayan kadınlar, mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. Bildirilerin de dağıtıldığı eylemde kadınlar halay çekti, "Jin jiyan azadî" sloganını attı.