24 Eylül 2024 Salı

Ezilenlerin Sosyalist Partisi: Sokağın sesini yükseltelim!

23 Haziran seçimleri için çıkarılan ?İstanbul Sokakta? gazetesini dağıtan ESP üyeleri ve çalışmaları takip eden Etkin Haber Ajansı çalışanları art arda gözaltına alınıyor. Ezilenlerin Sosyalist Partisi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ?Buradan bir kez daha haykırıyoruz; bizi aramanıza gerek yok sokaktayız. Sansürle yalanın iktidarını koruyamazsınız? mesajı verdi. Ezilenlerin Sosyalist Partisi, tüm demokrasi güçlerini, seçim darbesine karşı faaliyet yürüttükleri için gözaltına alınan sosyalistlerle, gençlerle, kadınlarla ve gazetecilerle dayanışmaya, sokağın sesini yükseltmeye çağırdı.
 
ESP tarafından yapılan açıklamada, “YSK darbesi ile 31 Mart İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptal edilmesinden günümüze AKP-MHP faşist ittifakı adeta seferberlik ilan etmiş durumda. Bir yandan seçimleri kazanan Ekrem İmamoğlu’na yönelik medya linçleri örgütlerken diğer yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aracılığıyla seçim günü ve sonrasına dair tehditler savuruyorlar” diye belirtildi.
 
23 Haziran’ı “demokrasiye sahip çıkmak” ve “millet iradesini tesis etmek” diye sunmaya çalışan AKP-MHP ittifakının her zaman olduğu gibi saldırganlıklarının merkezine sosyalistleri yerleştirdiğini kaydeden ESP, YSK darbesini teşhir eden, “özgürlüklerin sandıkta değil sokakta kazanılacağını ve korunacağını” savundukları için gözaltı terörüne maruz kaldıklarını bildirdi.
 
Yerel seçimler için çıkarılan “İstanbul Sokakta” gazetesini dağıtan ESP üyeleri ve çalışmaları takip eden Etkin Haber Ajansı çalışanları art arda gözaltına alınıyor. Ezilenlerin Sosyalist Partisi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Buradan bir kez daha haykırıyoruz; bizi aramanıza gerek yok sokaktayız. Sansürle yalanın iktidarını koruyamazsınız” mesajı verdi.
 
Açıklamanın devamında “ETHA basılarak teknik ekipmanlarına el konuluyor internet sitesine erişim engeli getiriyorlar. Basın özgürlüğü bir kez daha ayaklar altına alınıyor. Manipülasyona karşı gerçeğin, sermayedarlara karşı emekçilerin, erkek egemenliğine karşı kadınların, ezenlere karşı ezilenlerin, özcesi sokağın sesi olan ETHA susturulmaya çalışılıyor” ifadelerine yer verildi.
 
ESP Genel Başkan Vekili Şahin Tümüklü ve Sosyalist Kadın Meclisleri MYK üyesi Ezgi Bahçeci'nin yanı sıra ESP İstanbul il yöneticileri, üyeleri, ETHA editörleri, muhabirleri, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu ile Özgür Genç Kadın üyelerinin serbest bırakılmasının talep edildiği açıklamada, “Sosyalistlerin siyaset kanallarını tıkamaya, burjuva saflaşmalara karşı ezilenleri politik bir güç olarak sokakta olmaya davet eden ve örgütlemeye çalışan partimizi susturmaya çalışıyorlar” denildi.