24 Eylül 2024 Salı

Eylem kararı patrona geri adım attırdı

İşçilerin ücretleri ödenmediği için Ataşehir'de bulunan Finans Merkezi şantiyesi önünde açıklama yapılacağı sırada, firma ücretlerin ödeneceği sözü verdi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş Sendikası, Rönesans Holding ve Nisa Elektrik tarafından gasp edilen ücretleri için Ataşehir'de bulanan Finans Merkezi şantiyesinde önünde eylem yapma kararı aldı. Burada bir araya gelen sendika yetkilileri ve işçiler, basın açıklaması yapmak istedi. Bu sırada sendika yetkililerini arayan firma, işçilerin ücretlerinin ödeyeceği sözünü verdi. Kısa bir süre sonra işçilerin ücretleri hesaplarına yatırıldı.

Ücretlerin yatırılması ardından açıklama yapan Dev Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut, inşaat işçilerinin en temel haklarının bile mücadele etmeden alamadıklarını ifade etti. Karabulut, "Arkadaşlarımızın ücretleri eksik yatırılmıştı. Bugün burada eylem gerçekleştirecektik. Eylem adı geçtikten sonra yatırılacağı söylendi. Şantiye önüne geldiğimizde arkadaşlarımızın hak edişleri yatırıldı. Bir kazanımla eylemimiz başlamadan sonlandırıldı. Bu noktada inşaat işçilerinin hakları sendikanın adı geçtikten hemen sonra yatırıldı. Haklarımızı almak için, haklarımızı gasp ettirmemek için sendikalı olalım mücadele edelim" şeklinde konuştu.

Açıklama alkışlarla son buldu.