19 Eylül 2024 Perşembe

ETHA GÜNDEM / 29 MAYIS 2018

SURUÇ KATLİAMI DAVASI
-Kobane'ye gitmek için yola çıkan ve Suruç'ta IŞİD'in canlı bomba saldırısında katledilen 33 kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin davanın 5. duruşması Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Hilvan'daki hapishane kampüsü duruşma salonunda görülecek. (10.00)
 
GEZİ 5. YILINDA
-Taksim Dayanışması, Gezi direnişinin 5. yıl dönümü etkinliklerini duyurmak için Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy binasında basın toplantısı düzenleyecek. (12.30) 
 
24 HAZİRAN SEÇİMLERİ
-HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Aydın'ın Didim, Nazilli ve Efeler ilçelerinde halkla buluşacak. 
 
-HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Ankara'da Batıkent ve Tuzluçayır'da halkla buluşacak, Sakarya Meydanı'nda Yeryüzü Sofrasına katılacak. (16.00/18.00/20.00)
 
-HDP'nin İstanbul genç milletvekili adayları, HDP İstanbul il binasında seçim deklarasyonunu açıklayacak. (12.00)
 
DİSK TUTUMUNU AÇIKLIYOR
-Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), seçim tutumunu ve işçilerin seçim bildirgesini konfederasyon genel merkezinde düzenleyeceği basın toplantısında açıklayacak. (11.00)
 
BAKUR BELGESELİ DAVASI
-Çayan Demirel ve Ertuğrul Mavioğlu’nun "Bakur" belgeseli nedeniyle yargılandığı dava Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (09.00)