24 Eylül 2024 Salı

ETHA GÜNDEM / 21 MAYIS 2019

AÇLIK GREVİ VE ÖLÜM ORUCU
-Leyla Güven'in Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz dönüşümüz açlık grevi eylemi 195. gününde. 7 bini aşkın tutsak çeşitli hapishanelerde eylemi sürdürüyor. 30 tutsak ise ölüm orucunda. Gelişmeler takip ediliyor.
 
-Tutsak yakınları açlık grevlerine destek için Bakırköy ve Gebze Kadın Hapishaneleri önü ile Esenyurt Meydanı, Diyarbakır Koşuyolu Parkı'nda eylemler devam ediyor.
 
-İmralı tecridinin sonlandırılması talebiyle açlık grevi ve ölüm orucunda olan tutsakların aileleri, Adana İnönü Parkı'nda yaptıkları oturma eylemine devam edecek. (12.30)
 
-HDP Dersim İl örgütü tarafından açlık grevi ve ölüm oruçlarına ilişkin yapılan oturma eylemi devam edecek. (18.00)
 
-İHD İstanbul Şubesi, Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda hapishanelerde süren açlık grevi ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için "Yaşama ses ver" şiarıyla basın açıklaması yapacak. (19.00)
 
-Mecliste başladıkları eylemlerini HDP Genel Merkezinde sürdüren açlık grevi ve ölüm orucunda olan tutsakların anneleri, MAZLUMDER, Demokratik Alevi Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret edecek. (11.30/12.30/13.30/14.00)
 
-HDP, CHP ve İYİ Parti Meclis Grup Toplantılarını gerçekleştirecek.(12.45/13.30/09.45)
 
-KHK’yle kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yönetici ve yazarlarının yargılandığı davanın karar duruşması İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edilecek. (15.30)
 
-Diyarbakır'da kadın örgütleri, Av. Müzeyyen Boylu Issı'nın eşi tarafından katledilmesini Diclekent'te protesto edecek. (16.00)
 
-Karaburun'a bağlı 450 yıllık bir köy olan Yaylaköyü'nde bir arazide yapılmak istenen RES projesi için tarım alanlarının afet bölgesi ilan edilmesine karşı Karaburun Kent Konseyi ve Karaburun Yurttaş Davacıları İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak (11.45)