24 Eylül 2024 Salı

ETHA GÜNDEM / 17 MAYIS 2019

AÇLIK GREVİ VE ÖLÜM ORUCU
-Leyla Güven'in Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz dönüşümüz açlık grevi eylemi 191. gününde. 7 bini aşkın tutsak çeşitli hapishanelerde eylemi sürdürüyor. 30 tutsak ise ölüm orucunda. Gelişmeler takip ediliyor.
 
-Tutsak yakınları açlık grevlerine destek için Bakırköy, Ümraniye, Gebze, Diyarbakır'ın da aralarında olduğu bir çok yerde eylemlerini sürdürüyor.
 
-İHD, TMMOB, KESK, DİSK, Adana Tabip Odası ve Adana Barosu, İHD Şube binasında açlık grevlerine ilişkin şube binasında basın toplantısı düzenlenecek. (12.30)
 
-İHD İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon, Uluslararası Gözaltında Kayıplar Haftası programını, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybedildiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu önünde gerçekleştireceği basın açıklaması ile başlatacak. (12:00)
 
-İHD İzmir Şubesi, Uluslararası Gözaltında Kayıplar Haftası dolayısıyla Konak eski Sümerbank önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yapacak ardından denize karanfil atılacak. (13.00)
 
-HDP Sözcüsü Günay Kubilay, genel merkez binasında gündemdeki konulara ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)
 
-Çorlu Tren Katliamı Aileleri, adalet talebiyle Sirkeci Tran Garı önünde nöbet tutacak. (10.00)
 
-Diyarbakır Barosu, Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen baro başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin ortaya çıkarılması talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde 'Adalet Kürsüsü' kuracak. (13.30)