24 Eylül 2024 Salı

ETHA GÜNDEM/ 16 MAYIS 2019

AÇLIK GREVİ VE ÖLÜM ORUCU
-Leyla Güven'in Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz dönüşümüz açlık grevi eylemi 190. gününde. 7 bini aşkın tutsak çeşitli hapishanelerde eylemi sürdürüyor. 30 tutsak ise ölüm orucunda. Gelişmeler takip ediliyor.
 
- Gebze, Bakırköy, Diyarbakır, Ümraniye'nin de aralarında olduğu bir çok ilde hapishanelerin önünde açlık grevlerine ilişkin eylemler gerçekleştirilecek.
 
-Özsavunma hakkını kullandığı için hapis cezası verilen Nevin Yıldırım'ın dosyası Yargıtay'da görüşülecek. Ankara Kadın Platformu, "Nevin Yıldırım'a özgürlük" talebiyle Yargıtay önünde açıklama yapacak. (11.00)
 
- Dilek Dayar Dava İzleme Komisyonu, iş cinayetinde yaşamını yitiren Dilek Dayar'ın soruşturma dosyasında yaşanan adaletsizlik ile ilgili İstanbul İHD Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyecek. (12:00) 
 
-Kadınlar Birlikte Güçlü, şiddete maruz kalan kadınlarla dayanışma için Şişhane Meydanı'nda basın açıklaması yapacak. (19.00)
 
-SES, sağlık alanında uygulanmak istenen mülakat istemine ilişkin Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)