24 Eylül 2024 Salı

ETHA GÜNDEM / 12 MAYIS 2019

AÇLIK GREVİ VE ÖLÜM ORUCU
-Leyla Güven'in Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz dönüşümüz açlık grevi eylemi 186. gününde. 7 bini aşkın tutsak çeşitli hapishanelerde eylemi sürdürüyor. 15 tutsak ise ölüm orucunda. Gelişmeler takip ediliyor.
 
-Çocukları açlık grevinde ve ölüm orucunda olan tutsak aileleri, Bakırköy Kadın Hapishanesi, Gebze M Tipi Kapalı Hapibhanesi ve Esenyurt Meydanı'nda başlattıkları nöbet eylemine devam edecek. (12.00-19.00)
 
-Mardin Barış Anneleri Meclisi, açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla Kızıltepe Özgürlük Meydanı'nda açıklama yapacak. (12.00)
 
-HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, hapishanelerde tecride karşı açlık grevi ve ölüm orucunda olan çocuklarının seslerini duyurmak için Koşuyolu Parkı'nda direnen annelerin eylemine katılacak. (12.00)
 
-HDP Diyarbakır 2. Olağanüstü Kongresi Demirok Tesislerinde gerçekleştirilecek. Kongreye HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de katılacak. (10.00)
 
-İHD, TİHV ve Cumartesi Anneleri, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde "Plaza de Mayo'dan Galatasaray'a Gözaltında Kayıplar Mücadelesi" başlıklı Hakikat ve Adalet Konferansı düzenleyecek. (10.00)
 
-Antikapitalist Müslümanlar, Kadıköy Süreyya Operası önünde 'yeryüzü sofrası' kuracak. (20.00)
 
-Parkta yürüdüğü sırada hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden Şule İdil Dere, ölümünün 3. yılında Yoğurtçu Parkı'nda anısına dikilen anıt önünde anılacak. (14.00)