24 Eylül 2024 Salı

ETHA GÜNDEM/ 08 MAYIS 2019

AÇLIK GREVİ VE ÖLÜM ORUCU
-Leyla Güven'in Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz dönüşümüz açlık grevi eylemi 182. gününde. 7 bini aşkın tutsak çeşitli hapishanelerde eylemi sürdürüyor. 15 tutsak ise ölüm orucunda. Gelişmeler takip ediliyor.
 
-Tutsak yakınları Gebze ve Bakırköy hapishanelerinin önünde nöbet tutacak. (12.00)
 
-İHD İstanbul Şubesi, açlık grevi ve ölüm orucu direnişindeki tutsakların yaşam hakkına sahip çıkmak ve devlete sorumluluklarını hatırlatmak için şube binasında "yaşam nöbeti" tutacak. (16.00)
 
-YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etmesine ilişkin gelişmeler takip edilecek.
 
-YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etmesi birçok ilçede yürüyüşlerle protesto edilecek.
 
-Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, YSK'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal edilmesini Atatürk Parkı'nda yapacakları basın açıklamasıyla protesto edecek. (12.30)
 
-İstanbul Barosu, YSK'nin İstanbul seçimlerini iptal etmesi üzerine seçim günü olan 23 Haziran'a kadar başlattığı adalet nöbetini İstiklal Caddesi'ndeki baro binası önünde devam ettirecek. (20.00)

-Suruç Aileleri İnisiyatifi, yarın Suruç’ta görülecek davaya katılım için Kadıköy Belediyesi önünde yapacağı açıklamanın ardından yola çıkacak. (13.00)

 
-Eğitim-Sen İzmir 2 No'lu Şubesi "İşimize, ekmeğimize , geleceğimize sahip çıkıyoruz" şiarıyla Karşıyaka İskele karşısında 104. hafta eylemini gerçekleştirecek. (18.30)
 
-Özgür Gündem davası kapsamında yargılanan Eren Keskin, Reyhan Çapan, Hüseyin Aykol, Reyhan Hacıoğlu, Filiz Koçali, Ayşe Berktay, Celalettin Can, Nuran Özdoğan ve Ayşe Batumlu'nun duruşması 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (13.30)
 
-Diyarbakır’da bu yıl 7. düzenlenen Filmamed Belgesel Film Festivali bugün başlıyor. (19.00)