24 Eylül 2024 Salı

ETHA GÜNDEM/ 07 MAYIS 2019

AÇLIK GREVİ VE ÖLÜM ORUCU
-Leyla Güven'in Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz dönüşümüz açlık grevi eylemi 181. gününde. 7 bini aşkın tutsak çeşitli hapishanelerde eylemi sürdürüyor. 15 tutsak ise ölüm orucunda. Gelişmeler takip ediliyor. 
 
-Tutsak yakınları Gebze ve Bakırköy hapishanelerinin önünde nöbet tutacak. (12.00)
 
-ESP ve SKM üyelerinin "Tecride son Leyla'ya el ver" şiarıyla başlattığı süreli/dönüşümlü açlık grevi İzmir'de üçüncü gününde devam ediyor.
 
-Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı açlık grevinde olan tutsakların aileleleri, Adana Kürkçüler F Tipi Hapishanesi önünde oturma eylemi yapacak. (13.30)
 
-Ege Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAYDER) İzmir Şubesi, hapishanelerde süren açlık grevleri için Şakran Hapishanesi önünde basın açıklaması yapacak. (14.00)
 
-İHD İstanbul Şubesi, açlık grevi ve ölüm orucu direnişindeki tutsakların yaşam hakkına sahip çıkmak ve devlete sorumluluklarını hatırlatmak için şube binasında "yaşam nöbeti" tutacak. (16.00)
 
-YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etmesine ilişkin gelişmeler takip edilecek.
 
-İzmir Barosu'nun, YSK'nin İstanbul seçimlerini iptal etme kararına kararına karşı dün gece Baro Başkanlığı önünde başlattığı "Demokrasi Nöbeti" devam edecek.
 
-Meclis'te HDP, CHP, AKP ve İYİ Parti grupları toplanacak. (12.45/13.30/11.30/09.45)
 
-Meclis'te TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş basın toplantısı düzenleyecek. (14.30)
 
-Diyarbakır'da 9 Ekim'de gözaltına alınarak tutuklanan ve 143 gündür açlık grevinde olan gazeteci Kibriye Evren hakkında açılan davanın duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)
 
-Özgür Gündem gazetesi davasında yargılanan Hüseyin Aykol, Eren Keskin, Reyhan Çapan, Hasan Başak'ın duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (11.00)
 
-İstanbul Tabip Odası, "Savaş bir halk sağlığı sorunudur” başlıklı açıklama nedeniyle Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesine verilen cezaya ilişkin Oda binasında basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)
 
-SES, fiili hizmet süresi zammı ve 3600 ek gösterge talebi için 11 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştireceği buluşmaya ilişkin sendikanın genel merkez binasında basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)