24 Eylül 2024 Salı

ETHA GÜNDEM/ 05 MAYIS 2019

AÇLIK GREVİ VE ÖLÜM ORUCU
-Leyla Güven'in Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz dönüşümüz açlık grevi eylemi 179. gününde. 7 bini aşkın tutsak çeşitli hapishanelerde eylemi sürdürüyor. 15 tutsak ise ölüm orucunda. Gelişmeler takip ediliyor.
 
-Tutsak yakınları Gebze ve Bakırköy hapishanelerinin önünde nöbet tutacak. (12.00)
 
-ESP, SKM ve SGDF üyelerinin "Tecride son Leyla'ya el ver" şiarıyla başlattığı süreli/dönüşümlü açlık grevi İzmir'de birinci gününde devam ediyor.
 
-TTB, "Cezaevleri, açlık grevi-izolasyon ve hekimlik" başlığıyla Cağaloğlu'nda bulunan İstanbul Tabip Odası'nda panel düzenleyecek. (12.00)
 
-İHD İstanbul Şubesi, açlık grevi ve ölüm orucu direnişindeki tutsakların yaşam hakkına sahip çıkmak ve devlete sorumluluklarını hatırlatmak için şube binasında "yaşam nöbeti" tutacak. (16.00)
 
-Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), 9. Genel Kurulu'nu Şişli Kenter Tiyatrosu'nda gerçekleştirecek. (10.00)
 
-Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), devrimci hareketin önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı idam edilişinin 47. yılında Dolmabahçe'de anacak. (19.00)
 
-Adalet Arayan İşçi Aileleri, Galatasaray Meydanı'nda 83. Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni gerçekleştirecek. (13.00)