22 Eylül 2024 Pazar

ESP'liler Gazi Mahallesi halkını 12 Mart yürüyüşüne çağırdı

Gazi katliamının 29. yılında yapılan eyleme katılım çağrısı için ESP'liler mahallede bildiri dağıttı. Evleri, esnafı ve kahvehaneleri gezerek bildiri dağıtan ESP'liler, kontrgerilla tarafından gerçekleştirilen katliamın hesabını sormak ve yeni katliamların yaşanmasını engellemek için 12 Mart Salı günü yapılacak eyleme katılım çağrısında bulundu.


Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri Gazi Mahallesinde bildiri dağıtımı yaparak, 12 Mart 1995 tarihinde kontrgerilla tarafından gerçekleştirilen Gazi katliamında yaşamını yitirenleri anmak için düzenlenecek eyleme katılım çağrısında bulundu.

ESP üyeleri mahallede sokak sokak gezerek evlere, esnafa, tekstil atölyelerinde çalışan işçilere ve kahvehanelerde bildiri dağıttı.

Kahvehanelerde konuşma yapan ESP'liler, 29 yıl önce kontrgerilla tarafından Gazi Mahallesinde kıraathane ve pastane taranarak bir katliam gerçekleştirildiği hatırlatıldı. Katliamın ardından halk ve devrimcilerin başlattığı ayaklanmada onlarca kişinin katledildiği hatırlatılan konuşmalarda, 29 yıldır Gazi katliamının hesabını sormak için mücadele edildiği vurgulandı.

ESP'liler, hesap sormak ve yeni katliamların yaşanmasını engellemek için Gazi katliamı ve ayaklanmasının 29. yılında 12 Mart Salı günü yapılacak eyleme katılım çağrısında bulunuldu.