24 Eylül 2024 Salı

ESP polise rağmen 1 Mayıs çalışmasına devam ediyor

ESP üyeleri 1 Mayıs çalışmalarına hız kazandırdı. Sosyalistler, Zafer Mahallesi'nde polisin engellemesine rağmen emekçileri 1 Mayıs'a çağırdı.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), İstanbul'da 1 Mayıs çalışmalarını hızlandırdı. ESP üyeleri, Çağlayan Metrobüs Durağı ve Zafer Mahallesi'nde ajitasyon ve propaganda çalışması yaptı. Çalışmaya ESP Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü'de katıldı.
 
Sosyalistler, kıdem tazminatının gasp edilmesine ve iş cinayetlerinin cezasız bırakılmasına karşı işçi ve emekçileri 1 Mayıs'a çağırdı.
 
ESP'liler, "Eşitlik, özgürlük ve adalet için 1 Mayıs'ta ESP saflarında buluşalım. İşsizliğe, yoksulluğa karşı Bakırköy'deyiz" dedi. Sosyalistler, kadın cinayetlerine, taciz ve tecavüze karşı "Dur" demek için 1 Mayıs'ta alanlarda olmak gerektiğini belirtti.
 
Emekçilerin ESP üyelerine ilgisi yoğundu. Ajitasyon ve bildiri çalışması yapan sosyalistler, emekçilerle 1 Mayıs'a ilişkin sohbet etti. Bu yıl 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması gerektiğini söyleyen bir tarih öğretmeni, emeğin kutsal olduğunu kaydetti. Sosyalistlerin yaptığı çalışmanın değerli olduğunu ifade ederek "Yezidin dininden olan bu iktidara karşı dikkatli olun. Size bir şey olmasın" dedi.
 
1 Mayıs'a giderken Leyla Güven'in başlattığı açlık grevine de değinen sosyalistler, tecridi kırmak için Bakırköy'de buluşma çağrısı yaptı. Emekçiler ise sosyalistlere "Yüz değil iki yüz gün olsa da direneceğiz ve kazanacağız" diyerek cevap verdi.
 
Bursa'da yaşanan iş cinayetine ilişkin konuşan ESP'liler "Maliyeti düşürmek için işçilerin hayatının hiçe sayılıyor" dedi.
 
ESP'lilere çocukların da ilgisi vardı. Ajitasyon konuşmalarının içeriğini merak eden çocuklar, 1 Mayıs'ı sordu. Sosyalistler, "1 Mayıs, emeği savunan insanların savunduğu ve kutladığı gündür. Biz sosyalistler insanların iyi koşullarda yaşamasını istiyoruz" diye cevap verdi.
 
'CESARETİ KUŞANMA VAKTİ'
 
Ardından Zafer Mahallesi'ne geçen sosyalistler, çalışmalarına burada devam etti. ESP üyeleri, tecride dikkat çekti. ESP'liler, "169 gündür bir milletvekili tecridi kırmak ve en temel insan hakkını talep etmek için açlık grevinde. Bütün insanlara 'Umut her zaman vardır ama cesarete de ihtiyaç vardır' diyor. Bizde cesaretimizi kuşanıp 1 Mayıs'a gidiyoruz. 1 Mayıs'ta eşitlik, özgürlük ve haklarımız için Bakırköy'de ESP saflarında buluşalım" dedi.
 
POLİS ZAFER MAHALLESİNİ 'TERÖR' BÖLGESİ İLAN ETTİ
 
Sosyalistler kısa bir süre sonra polis tarafından engellendi. Polis, "Burası terör bölgesi, burada bildiri dağıtamazsınız. Can güvenliği riskiniz var" dedi. Polisin siyasi partilerin faaliyetini yasaklama hakkının olmadığını belirten ESP'liler, 1 Mayıs çalışması yapmanın meşruluğunu dile getirdi. Polisin engellemesine rağmen sosyalistler, çalışmalarına devam etti.