24 Eylül 2024 Salı

ESP Kürdistan: Tecrit kırıldı, direniş kazandı

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine sona eren açlık grevlerine ilişkin açıklama yapan ESP Kürdistan "Tecrit kırıldı, direniş kazandı" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine sona eren açlık grevlerine ilişkin "Tecrit kırıldı, direniş kazandı" başlıklı açıklama yaptı.
 
DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in İmralı'da Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kalkması talebiyle 7 Kasım 2018'de başladığı ve binlerce tutsağın katılımıyla devam eden süresiz açlık grevi ve ölüm orucu direnişinin kazandığını belirten ESP Kürdistan, "Selam olsun; tecride ilk darbeyi indiren ve tarihi direnişlerin kalesi Amed Hapishanesi'nde iken açlık grevine başlayarak buzkıran rolü oynayan Leyla Güven'e" dedi.
 
ESP Kürdistan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
 
"Selam olsun; Hewler'den Nasır Yağız'a, Galler'den İmam Şiş'e, Strazburg'dan Dilek Öcalanlar'a, Duisburg'tan Mele Mustafa Tucak'a, Maxmur'dan Fadile Tok'a…
 
"Selam olsun; Sebahat Tuncel ve Selma Irmak şahsında hapishanelerde süresiz açlık grevinde direnişi büyüten seçilmişlerimize…
 
"Selam olsun; Amed'de HDP il binasında direnişte olan vekillerimiz Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç'a…
 
"Selam olsun; tahliye olduktan sonra evlerinde direnişe devam eden, Sedat Akın, Gurbet Ektiren, İhsan Sinmiş, Naime Çelik, Salih Tekin, Bilal Özgezer, Sevican Yaşar, İsmet Yılmaz, Mahsun Şen, Murat Aksin, Hızni Kılınç'a…
 
"Selam olsun; Nesrin Akgül, Ahmet Topkaya, Reşat Özdil ve Diyadin Akdemir şahsında 1. ve 2. ölüm orucu direnişçilerine…
 
"Selam olsun; tecrit sadece Kürt halkının ve yurtsever tutsakların bir sorunu ve gündemi değildir deyip süresiz açlık grevi direnişinde yer alan komünist tutsaklara, Muhabbet Kurt'a, Aydın Akyüz'e, Ali Haydar Saygılı'ya, Hülya Gerçek'e, Hatice Duman'a, Soner Çiçek'e, Ercan Görtaş'a, Zeynep Yeter'e, Deniz Aytaç'a, Erdener Demirel'e. Selam olsun komünistlerin direniş iradesini Avrupa'ya yayan Özkan Özdemir'e ve selam olsun; tecride karşı feda eylemleri ile ölümsüzleşen Zülküf Gezen, Ayten Beçet, Zehra Sağlam, Medya Çınar, Yonca Akici, Siraç Yüksek ve Mahsum Pamay ve Uğur Şakar'a…
 
"Bu zafer hapishane önlerini ve kent merkezlerini eylem alanına çeviren tutsak annelerinin, direnişin her alanda öncülüğünü yapan kadınların, sokaklarda meşaleli eylemler yapan gençlerin, mecliste tutsakların sesi olan vekillerin, tecrit karşıtı mücadeleye destekçi değil bir özne olarak katılan sosyalistlerin, Leyla Güven haklıdır tecrit kalkmalıdır diye destek veren toplumsal muhalefet güçlerinin kolektif başarısıdır.
 
"DAİŞ yenildi, kayyumlar kovuldu ve tecrit kırıldı! Bir kez daha büyük bir özgüvenle haykırmalıyız ki; hakikatin ve özgürlüğün yolunda yürüyenler en büyük zorlukları dahi yenecek güce sahiptirler. Direniş en güçlü silahtır ve direniş kazandırır!
 
"Şimdi, ölüm orucu ve süresiz açlık grevi direnişçilerinin sağlıklarını kazanmaları için onlarda dayanışma ve tedavileri önündeki engellere karşı duyarlılığımızı koruma zamanıdır.
 
"Şimdi, kırılan tecridin bir daha hayata geçirilmemesi için mücadeleyi yükseltme zamanıdır.
 
"Şimdi, sömürgeciliğe ve faşizme karşı mücadeleyi yükseltme zamanıdır. Tecridi kırdık faşizmi de yeneceğiz! Biz kazandık ve biz kazanacağız!"