24 Eylül 2024 Salı

ESP Kürdistan: Tecrit kalkana kadar direnişe devam

PKK Lideri Öcalan'la yapılan görüşmenin ardından açlık grevi ve ölüm orucu direnişinin yeni bir evreye girdiğine dikkat çeken ESP Kürdistan, "Göstermelik değil, kalıcı adımlar atılmalı. Tecrit kalkana kadar direnişe devam" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, Leyla Güven öncülüğünde binlerce tutsak tarafından sürdürülen açlık grevi ve ölüm oruçlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 
 
İmralı'daki mutlak tecride karşı Leyla Güven ve binlerce yurtsever, komünist tutsak tarafından sürdürülen direnişin dün yeni bir evreye girdiğini vurgulayan ESP Kürdistan, "8 yıl ve 810 başvurudan sonra Sayın Abdullah Öcalan ile avukatları arasında İmralı F Tipi Hapishanesi'nde görüşme gerçekleştirilmiştir" dedi.
 
'DİRENİŞ SONUCUNDA AKP GERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALDI'
 
Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının, 2 Mayıs'ta yaptıkları görüşmeye ilişkin açıklama yaptığını hatırlatan ESP Kürdistan, şunları kaydetti: "180 gündür süren direnişin sonucunda AKP iktidarı geri adım atmak zorunda kalmış ve İmralı'daki avukat görüşü gerçekleşmiştir. 8 yıl sonra gelen bu görüşme başta Leyla Güven, Nasır Yağız olmak üzere yurtsever ve komünist açlık grevi direnişçilerinin, hapishane önlerinde direnişe öncülük eden annelerin ve tecrit karşıtı mücadele yürüten güçlerin ortak kazanımıdır. Ancak mutlak tecridin kalktığı anlama gelmemektedir. Bilakis tecridin ne kadar keyfi olarak sürdürüldüğü, yasaların iktidar tarafından nasıl kullanıldığı bir kez daha gözler önüne serilmiştir. 2 Mayıs'taki görüşmeden sonra yapılan aile ve vasi görüşü başvurularının reddedilmesi de bu durumu göstermektedir."
 
'TALEPLER AÇIK VE NET'
 
"Faşist rejim direniş karşısında attığı geri adımı bile direnişi kırmak için kullanmak istemektedir" diyen ESP Kürdistan, 2019 Ocak ayında Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'la görüştürülerek, o dönem yapılan açlık grevlerini sonlandırmak ve "tecrit kalktı" algısının yaratılmak istendiğini hatırlattı. ESP Kürdistan, taleplerin açık ve net olduğunu vurguladı ve ekledi: "Göstermelik adımlara değil kalıcı ve tecridin kaldırılmasının güvenceleneceği adımlara ihtiyaç vardır. Açlık grevindeki tutsaklar adına yapılan açıklama; 'Yasal güvencesi Adalet Bakanlığı tarafından sağlanması gerçekleşene kadar direnişimiz devam edecektir.' denilmesi de bu gerçeğin altını çizmektedir."
 
Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bizler sosyalist yurtseverler olarak, direnişin ilk gününden itibaren söylediğimizi tekrar ediyoruz. Tecrit bir insanlık suçudu, birleşerek ve direnerek kazanabiliriz. İçeride ve dışarıda direnişi büyütmek, hapishane önlerinde ve alanlarda, hayatın aktığı her yerde "Leyla Güven Haklıdır Tecrit Kalkmalıdır" diye haykırmaya devam edeceğiz. Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan'ın ve İmralı F Tipi'ndeki tutsakların üzerindeki mutlak tecrit kalkana kadar durmayacağız!"