21 Eylül 2024 Cumartesi

ESP: Kaybetme saldırısına karşı antifaşist mücadeleyi büyütelim

ESP, Kayıplar Haftası dolayısıyla açıklama yaptı. Türkiye, Kürdistan'da ve dünyanın dört bir yanında gözaltında kaybedilenleri unutturmamak, akıbetlerinin açıklanması ve faillerinden hesap sorulması için kayıplar mücadelesine omuz ve güç verme çağrısı yapılan açıklamada, faşizme karşı birleşik mücadeleyi büyütmenin önemine vurgu yapıldı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Uluslararası Gözaltında Kayıplarla Mücadele Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Türkiye ve Kürdistan'da ve dünyanın dört bir yanında gözaltında kaybedilenleri unutturmamak, akıbetlerinin açıklanması ve faillerinden hesap sorulması için kayıplar mücadelesine omuz ve güç verelim, faşizme karşı birleşik mücadeleyi büyütelim" çağrısında bulundu.

Gözaltında kaybetme saldırısının Arjantin'den Türkiye ve Kürdistan'a, İrlanda ve Bask ülkesinden Irak ve Suriye'ye, Güney Afrika'dan Hindistan'a dünyanın her yerinde egemenlerin işçi sınıfı ve ezilenlerin mücadelesini, devrimci öncülerini teslim alma ve imha politikası olduğu belirtilen açıklamada kayıp yakınları, sosyalistler, devrimciler ve insan hakları savunucularının mücadeleleri sonucu kaybetme saldırılarının geriletildiği vurgulandı.

'PLAZA DE MAYO VE CUMARTESİ ANNELERİ YOL GÖSTERİYOR'
Arjantin'de Plaza de Mayo, coğrafyamızda ise Cumartesi Annelerinin mücadelesinin kaybetme saldırılarına karşı yol gösterici direnç mevzileri olduğu vurgulanan açıklamada, kaybedilen çok sayıda devrimcinin akıbetinin hala öğrenilemediği, failler ve sorumlulardan hesap sorulamadığı hatırlatıldı.

"Meksika'dan İran'a yeni kayıplarla saldırılar sürdürülüyor. Bu yüzden kayıplar mücadelesi adalet mücadelesinin, antifaşist direniş ve mücadelenin dolaysız ve güncel konusu olmaya devam ediyor" denilen ESP açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Türkiye ve Kürdistan'da sömürgeci faşist diktatörlüğün '90'lı yıllarda uyguladığı 'beyaz terör' sonucu binlerce devrimci, yurtsever kaçırıldı, kaybedildi. Gazi Ayaklanmasından sonra faşist devletin intikam saldırısı ile kaçırdığı Gazi komutanı Hasan Ocak için ailenin ve sosyalistlerin yürüttüğü 'Sağ Aldınız Sağ İstiyoruz' kampanyası kayıplara karşı yürütülen mücadelede dönüm noktası oldu. Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç'un cenazeleri bulundu; Galatasaray Meydanı Cumartesi Anneleri ve insanlarının kayıpları aradığı, faillerinden hesap sorduğu direnç ve kararlılık mevzisine dönüştürüldü.
"Bu mücadele uluslararası alana taşındı, ilki 1996'da İstanbul'da toplanan uluslararası kayıplar kurultayı ile Kayıplara Karşı Uluslararası Komite-ICAD kuruldu, 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplarla Mücadele Haftası olarak ilan edildi. Bu yıl 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplarla Mücadele Haftasına girerken, coğrafyamızda üç kuşak kayıp yakınlarının Cumartesi mevzisindeki buluşmaları 1000. haftasına geliyor.
"Türkiye ve Kürdistan'da ve dünyanın dört bir yanında gözaltında kaybedilenleri unutturmamak, akıbetlerinin açıklanması ve faillerinden hesap sorulması için kayıplar mücadelesine omuz ve güç verelim, faşizme karşı birleşik mücadeleyi büyütelim. Kaybedenler kaybedecek!"