19 Eylül 2024 Perşembe

ESP: Kandil'e seçim saldırısına hayır

Kandil'e yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yapan ESP, "Yönetemez hale gelince iktidarını sağlama almak ve faşist diktatörlüğü sağlamlaştırmak isteyen AKP/Saray çareyi baskın seçimde aramıştı" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), AKP/Saray rejiminin Kandil'e yönelik saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada ESP, "Kandil'e seçim saldırısına hayır" dedi.
 
ESP, "Yönetemez hale gelince iktidarını sağlama almak ve faşist diktatörlüğü sağlamlaştırmak isteyen AKP/Saray çareyi baskın seçimde aramıştı. Ancak işler istediği gibi gitmedi! Her ağzını açtığında daha da komik duruma düşen, yalanlarını inceltme gereği bile duymayan Erdoğan'ın taban desteği erimeye, toplumsal muhalefetin moral üstünlüğü ise git gide yükselmeye başladı. Ezilenlerin birleşik demokratik cephesi HDP tıpkı 7 Haziran'da olduğu gibi yeniden diktatörün kaderini belirleyecek ana unsur oldu. Kaçınılmaz sona çok az bir zaman kaldı" diye kaydetti.
 
Bunun farkında olan Erdoğan'ın şimdi de çareyi "Kandil'e operasyon" kozunu oynayarak toplumda yeni bir ırkçı-şoven dalga yaratmaya çalıştığını vurgulayan ESP, "Umuyor ki arka arkaya asker cenazeleri gelsin, insanlar tüm yoksulluklarını unutsun, 'vatan-millet' diyerek onun arkasında hizalansın. Umuyor ki silahlandırdığı paramiliter çeteleri sokaklara salsın ve nemalanacağı bir kaos ortamı oluşsun. Umuyor ki toplumsal muhalefet arasındaki bağlar kopsun, HDP tecrit edilsin, baraj altında kalsın ve faşist koalisyon böylece TBMM'de çoğunluğu alabilsin" diye belirtti.
 
Saray cephesinden değişen bir şeyin olmadığının altını çizen ESP, "Kendi kasalarını doldururken emekçi halklara yoksulluktan, sefaletten, işsizlikten, baskıdan, yasaktan ve polis şiddetinden başka hiçbir şey veremeyenler, çareyi yine gerici iç savaş provokasyonlarında, nefrette, halkları birbirine düşman etmekte arıyor. Sözde veremi gösterip, sıtmaya razı etmeye çalışıyor" dedi.
 
ESP açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Diktatör tarihten öğrenmiyor olabilir, ancak unutmasın ki kitleler öğreniyor! İşçiler olarak, OHAL'i grevleri yasaklamak için kullandığını söylemekten çekinmeyen bu iktidarın bizim değil, patronların iktidarı olduğunu görüyoruz. Kadınlar olarak erkek-egemen düzenin bize sadece taciz, tecavüz ve ölüm getirdiğini görüyoruz. Gençler olarak sarayın bize geleceksizlikten, baskıdan ve gerici bir eğitimden başka bir şey sunamayacağını görüyoruz. Emekçi halklar olarak çıkarımızın birbirimize düşmekte değil, faşizme karşı özgürlük için birleşik mücadelede olduğunu görüyoruz!
 
"Diktatörün son çırpınışı olan Kandil saldırısı da onu kurtaramayacaktır. Türkiye işçi sınıfı ve Kürt halkı olarak 24 Haziran'da diktatörün kâbusu olan HDP'yi, 8 Temmuz'da da adayımız Demirtaş'ı seçecek, oyumuza sahip çıkacak, ne sandık darbenize, ne de gerici iç savaş provokasyonlarınıza teslim olacağız."