22 Eylül 2024 Pazar

ESP İstanbul İl Örgütü: 12 Mart ruhunu kuşanarak şehitlerimize sahip çıkalım

ESP üyeleri, 12 Mart Gazi Katliamı ve ayaklanmasının yıldönümünde yapılacak eyleme katılım için çağrı bildirilerini dağıtmaya bugün de devam etti. ESP'liler mahallenin birçok noktasına pankartlar astı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Gazi Katliamı ve ayaklanmasının yıldönümünde mahallede bildiri dağıttı, pankart astı.

GAZİ MAHALLESİ PANKARTLARLA DONATILDI
Mahallenin birçok noktasına "Yaşasın Gazi ayaklanmamız", "12 Mart ruhuyla faşizme karşı direnişe" pankartları asan ESP İstanbul İl örgütü, mahallede bildiri dağıtımına devam etti.

'12 MART'I UNUTMA, UNUTTURMA'
"29. yılında 12 Mart'ı unutma, unutturma" başlıklı bildiride Gazi Mahallesinde 29 yıl önce 3 kahvehane ve pastahanenin kontra güçler tarafından tarandığı ve Alevi dedesi Halil Kaya'nın katledildiği, 25 kişinin yaralandığı hatırlatıldı.

Katliam saldırısının Alevi-Sünni çatışması yaratma amacı taşıdığı hatırlatılan bildiride, devrimcilerin bu durumu tersine çevirdiği ve Gazi sokaklarında barikatlar kurulduğu, devletin kontra saldırısına karşı büyük bir direniş sergilendiği belirtildi.

'12 MART RUHUNU KUŞANARAK YÜRÜYÜŞE, ŞEHİTLERİMİZİ SAHİPLENMEYE'
Gazi ayaklanmasına dönük devletin saldırısında Gazi Mahallesinde 17 kişinin, 1 Mayıs Mahallesinde ise 5 kişinin katledildiği anımsatılan bildiride, "29. yılında 12 Mart şehitlerini unutmuyor, Gazi direnişini selamlıyoruz. Devletin Gazi Mahallesi şahsında yürüttüğü kimliksizleştirme ve örgütsüzleştirme politikasına karşı 12 Mart'ta, 12 Mart ruhunu kuşanarak yürüyüşe, şehitlerimizi sahiplenmeye çağırıyoruz" denildi.

ESP İLÇE BİNASI ÖNÜNDEN YÜRÜYÜŞ DÜZENLENECEK
Bildiride 12 Mart günü saat 10.00'da ESP Sultangazi İlçe binası önünde buluşularak Gazi Cemevine yürüneceği bilgisi yer aldı. 12 Mart yürüyüşü ise saat 12.00'de Gazi Cemevi önünden başlayacak.