24 Eylül 2024 Salı

ESP heyeti Güven'i ziyaret etti

HDP İl Yönetecisi Beren Atıcı ve ESP'lilerden oluşan bir heyet, direnişten sonra hastanede tedavi gören Leyla Güven'i ziyaret etti. Ziyaretten mutlu olduğunu kaydeden Güven, ilk günden itibaren ESP'nin yaptığı eylemlerden güç aldığını kaydetti.
HDP Diyarbakır İl Yönetecisi ve ESP'lilerin de aralarında olduğu heyet, DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. 
 
GÜVEN: EYLEMLERİNİZDEN GÜÇ ALDIM
 
ESP'nin direniş boyunca aktif bir rol üstlendiğini belirten Güven, şunları söyledi: "Süreci birlikte kazandık. İlk günden itibaren sizin eylemlerinizden güç aldım. Zülküf Gezen şehit düştüğünde İstanbul'da pankart asıldığını gördüm ve 'bu inanç ile biz kazanacağız' dedim."
 
Birlikte ve kararlıca direnilince her şeyin kazanılabileceğini vurgulayan Güven, şimdi de tutsakların tedavi süreçlerinin doğru ve hızlı bir şekilde yapılması için aynı duyarlılığın gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Güven, "
İmralı'nın kapısını açmak yetmez oradan yükselen mesajları topluma yaymalıyız" dedi.
 
Güven, direnişte yer alan komünist tutsaklar ve Fransa'da açlık grevine giren AvEG-Kon üyesi Özkan Özdemir'e ESP'liler aracılığıyla sevgi ve selamlarını iletti.
 
'ÖZGÜRLÜĞÜ DE BİRLİKTE KAZANACAĞIZ'
 
ESP'liler de direniş boyunca Leyla Güven'den moral aldıklarını vurgulayarak, bu güçle tecride karşı mücadele ettiklerini belirtti. ESP üyeleri, "Şimdi toplumsal muhalefetin görevi açlık grevi direnişçilerin tedavileri önündeki engellere karşı duyarlı olmak ve tecrit politikalarına karşı mücadeleyi kesintisiz olarak sürdürmek, Ortadoğu'da ve coğrafyamızda halkların kardeşliği ve barışı için özgürlük bayrağını yükseltmektir. Birlikte başardık özgürlüğü de birlikte kazanabiliriz" dedi.