24 Eylül 2024 Salı

ESP: Biz kazandık, direniş kazandı

Açlık grevi ve ölüm oruçlarının PKK lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla sona ermesine ilişkin açıklama yapan Ezilenlerin Sosyalist Partisi, "Biz kazandık, direniş kazandı" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), PKK lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine başta 200 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven ve hapishanelerde direnen tutsakların açlık grevlerini sonlandırmasına ilişkin yazılı açıklama yayınladı.
 
"Biz kazandık, direniş kazandı" başlıklı açıklamada ESP, "Üç mevsim boyu direndik. 200 gündür direndik. Tecridi yok sayanlara gerçeğin gücüyle direndik. Direnişi boş sayanlara umudu büyüterek direndik. Çok söz söyleyip eyleme sırtını dönenlere direnişe el vererek  direndik. Sessizliğe karşı ses, sağırlığa karşı annelerimizin çığlığıyla direndik" diye belirtti.
 
Açıklamanın devamında şunlar belirtildi:
 
"Olmaz diyenlere, yapamazsınız diyenlere, kazanamazsınız diyenlere zafer inancı ve inadıyla direndik. 
 
Ölüme karşı onurlu ve özgür bir yaşam tutkusuyla saniye saniye, dakika dakika, saat saat, gün gün, ay ay, mevsim mevsim direndik.
 
Faşizmin zorbalığına, annelerimize vurulan copların, tekmelerin, yumrukların, yapılan hakaretlerin hesabını biriktire biriktire direndik.
 
Bedel ödemeden zafer kazanılmaz diyerek öne atılan şehitlerimizle direndik. 
 
Zülküfleşerek, Aytenleşerek, Zehralaşarak, Uğurlaşarak, Yoncalaşarak, Medyalaşarak, Siraçlaşarak, Mahsunlaşarak direndik.
 
Hücre hücre eriyen bedenlerimizle, boyun eğmeyen annelerimizle, her şeye rağmen umuda ve inanca sarılan, zindanların sesini bir bayrak gibi sokakta dalgalandıran yoldaşlarımızla, halkımızla direndik.
 
Newrozlaşarak, Mayıslaşarak, kadın İradesini zaferin namlusuna süren ve yolu açan kadınlar gibi Leylalaşarak direndik.
 
AKP-MHP faşizminin kayyumlarını söküp atarak direndik.
 
Rojava'da büyüyen umudu can bedeli savunarak direndik.
 
Birlikte bedel ödeyip birlikte kazanacağız diyen devrimci ve komünist tutsakların ateşten soluklarıyla direndik. 
 
Hülyalaşarak, Muhabbetleşerek, Haticeleşerek, Zeynepleşerek, Aydınlaşarak, Sonerleşerek, Ali Haydarlaşarak, Denizleşerek, Ercanlaşarak, Erdenerleşerek, Özkanlaşarak, Hiyemleşerek, Efeleşerek, Mehmetleşerek  direndik."