19 Eylül 2024 Perşembe

Eşcinsel çalışana mobbing davası ertelendi

GAP Türkiye şubesinin eşcinsel çalışanını istifaya zorlamasına ilişkin görülen davanın 6. duruşmasında dinlenen tanık Kasamat, personel müdürünün davacıya eşcinsel olması nedeniyle aşağılayıcı bakışlarına tanık olduğunu vurguladı.
Uluslararası Çeşitlilik Politikaları'nda cinsel yönelim ayrımcılığına karşı mücadele edeceğini duyuran GAP'ın Türkiye şubesinin, M.G. isimli eşcinsel çalışanını istifaya zorlamasına ilişkin açılan davanın 6. duruşması görüldü. 
 
İstanbul 9. İş Mahkemesi'nde görülen duruşmada tanıklar dinlendi. 
 
M.G. ile birlikte çalışan Besna Kasamat ifadesinde, "Personel müdürünün davacıya eşcinsel olması nedeniyle aşağılayıcı tarzda bakışlarına şahit oldum" dedi. 
 
İstifaya zorlandığını belirten M.G. ise yeni gelen personel müdürünün kendisi hakkında dedikodu yaptığını, 10 yıl çalıştığı şirkette hiçbir sorun yaşamazken personel müdürü değişikliği ile birlikte mobbinge uğradığını belirtti.
 
Öte yandan 19 Ocak 2017 tarihinde çıkan adli tıp raporu da M.G.'nin yaşadığı ruhsal zorlukların, iş yerinde yaşadığı olay ve sonuçlarla bağlantılı olduğunu açıklıyor. 
 
AV. KESKİN: BU DAVANIN OLUMLU SONUÇLANMASINI BEKLİYORUZ
 
M.G.'nin Avukatı Eren Keskin duruşma sonrası yaptığı açıklamada, "LGBTİ bireylerin her alanda verdikleri mücadele son derece önemli. İş yerinde cinsel kimliği nedeniyle hak ihlaline uğrayan çok sayıda insan var. Bu davanın onlara örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Davalı olan firma ayrımcı olmayan bir bakış açısına sahip olduğunu iddia ediyor. Böylesi uluslararası bir firmada dahi mobbing olduğunun gözler önüne serilmesi önemli" dedi. Adli tıp raporunun da mobbingi doğruladığını hatırlatan Keskin, "Bu davanın olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Dava, şirketin tanıklarının dinlenmesi için 7 Haziran'a ertelendi.