19 Eylül 2024 Perşembe

Ersoy: Sosyalistlerin görevi kardeşlik ve barış köprüsünü inşa etmektir

HDP İstanbul milletvekili adayı Oya Ersoy, Selehattin Demirtaş'ın ketılı ile gönderdiği barış mesajını İstanbul'dan Diyarbakır'a taşımak ve kardeşlik köprüsünü inşa etmek görevi ile karşı karşıya olduklarını söyledi.
HDP İstanbul Milletvekili Adayı Oya Ersoy, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul Maçka Parkı'nda "Ketılını al gel" etkinliğine katıldı.
 
HDP İstanbul 2. bölge 2. sıra milletvekili adayı Oya Ersoy, Maçka Parkı'nda yapılan "Ketılını al gel" etkinliğine katılarak Kandıra ve Edirne hapishanelerinden getirdiği mesajı paylaştı.
 
Ersoy, neden HDP'den aday olduğunu soranlara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP'nin baraj altında bırakılması için yaptığı konuşmanın cevap olduğunu dile getirdi.
 
SOSYALİSTLERİN GÖREVİ BARIŞ KÖPRÜSÜNÜ İNŞA ETMEK
 
Ardından Kandıra Hapishanesi'ndeki tutsak kadınlardan mesaj ve selam getirdiğini belirten Ersoy, "Ordaki arkadaşalrımız 24 Haziran akşamı havalandırmada halay çekmeye hazırlanıyor" dedi.
 
Edirne Hapishanesi'nde Selehattin Demirtaş'ı ziyaret eden Ersoy, Demirtaş'ın mesajını okudu.  
 
"Edirne'den İstanbul'a ketılla gelen barış mesajıdır" diyen Ersoy, sosyalistlerin bu mesajı İstanbul'da Diyarbakır'a taşımak, barış ve kardeşlik köprüsünü inşa etmek görevi olduğunu belirtti.
 
"Önümüzde yıkılan bir toplum ve yaşamı yeniden kurmak gibi bir görev var. Bunu birlikte yapacağız" diyen Ersoy, ülkenin kadın aklı ile yeniden kurulacağını söyledi.
 
HİÇ BİR BARAJ VE ENGEL SİZİ DURDURAMIYOR
 
Demirtaş'ın mesajı şöyle:
"Çok değerli arkadaşlarım, genç yoldaşlarım, kadın arkadaşlar!
 
"Dışarıda büyük bir heyecanla sürdürdüğünüz seçim çalışmalarının coşkusunu burada hücremizde bile hissediyoruz. Nasıl zorluklar, engeller ve baskılar altında çalıştığınızı da tahmin edebiliyorum. Ama görünene o ki hiç bir engel, hiç bir baraj sizi durduramıyor.
 
"Türkiye'yi değişime doğru götürmeye karar vermiş olanlar bu kadar inatçı ve ısrarcıysa artık rahatlıkla değişim başladı diyebiliriz. Siz dışarıda yeni yaşamı adım adım örmeye devam ederken ben burada küçük ketılımla minik destekler sunmaya gayret ediyorum. Fakat ketılımı asıl seçim seçim akşamı en etkili şekilde kullanacağım. 24 Haziran zaferini izlerken çayımı da aynı ketılda demleyeceğim.
 
"Şimdi çok az kaldı. Ev ev, köy köy dolaşmaya HDP'nin özgürlük neşesini her yere taşımaya devam etmeliyiz. Benim bütün kalbim sizlerledir, bunu unutmayın lütfen."
 
KADIN DAYANIŞMASINDAN GÜÇ ALIYORUZ
 
HDP İstanbul milletvekili adayı Züleyha Gülüm ise "Kadın dayanışmasında bulunmak için Oya'nın programına katıldım. Biz kadınlar birbirimizden güç alıyoruz. Bunu yıllarca söyledik ve şimdi HDP içinde söylemeye devam edeceğiz" dedi.