19 Eylül 2024 Perşembe

Erdoğan'dan finans sektörüne önce tehdit sonra güvence

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, döviz kurlarının yükselmesine ilişkin yaptığı açıklamada "Ey finans sektörü, eğer siz yatırımcımıza bu tür oyunlar oynarsanız bilesiniz ki bedelini ağır ödersiniz" dedi. "Ülkemiz serbest piyasa ekonomisinden geri dönmeyecektir" diyerek uluslararası finans tekellerine güvence vermekten de geri durmadı.
Erdoğan aylardır miting yapıyor ama ilk seçim mitingini Erzurum'dan başlattı. Erdoğan burda yaptığı konuşmada, "Ben size diğer adaylar gibi gelip huzurunuzda palavra mı atayım? Biz ne aldanan olduk, ne aldatan olduk. Biz yapılanı her zaman yapıyoruz, yapmaya devam ederiz" sözleriyle artık vaatlerinin inandırıcılığının kalmadığını itiraf etmiş oldu. Erdoğan daha önce işbirliği yaptığı Gülen konusunda "Aldatıldık" demişti.
 
Erdoğan konuşmasında, "Tüm Batı duysun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" diyerek milliyetçi söylemi sürdürdü.
 
ERDOĞAN'IN GÖZÜ HALKIN PARASINDA
 
Erdoğan, konuşmasının bir bölümünü son günlerde döviz fiyalarının aşırı yükselmesi, TL'nin değerinin düşüşe geçmesi ile ilgili suçluyu buldu. Suçlu, "faiz lobisi". Erdoğan, "Bu ara birileri ülkemize çöreklendi, Gezi'de olduğu gibi. Faiz lobisi üzerimize yükleniyor. Boşuna yüklenmeyin, avucunuzu yalayacaksınız. Yastığının altında doları, euro'su olan kardeşlerim, paranızı TL'ye yatırın, bu oyunu bozacağız" dedi. Erdoğan benzer bir çağrıyı daha önce de yapmış ancak halk ilgi göstermemişti.
 
Erdoğan, "Yok kurmuş, murmuş. Hepsi hikaye bunların. Biz Soros'un bilmem neyin kulu kölesi değiliz. Biz Allah'ın kuluyuz. Ey finans sektörü, eğer siz yatırımcımıza bu tür oyunlar oynarsanız bilesiniz ki bedelini ağır ödersiniz. Yerli ve milli olmak demek paramıza sahip çıkmak demektir. Milletinden ricam paranıza sahip çıkın. Paralarını dolara euroya yatırmayın. Çok kısa sürede kur balonunu söndüreceğiz. Ülkemiz serbest piyasa ekonomisinden geri dönmeyecektir."
 
Bir taraftan "finans sektörü"ne çatarken diğer taraftan uluslararası mali semayaye, "Ülkemiz serbest piyasa ekonomisinden geri dönmeyecektir" sözü vermekten geri durmadı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ey finans sektörü" diye efelenirken finans sektörünün kulağını mı çekiyor yoksa seçim öncesi halkı mı uyutmak istiyor, çok geçmeden ortaya çıkacak.