19 Eylül 2024 Perşembe

Erdoğan'dan Demirtaş 'kararı': Neyi serbest bırakıyorsun?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yargı yerine konuştu, tutuklu cumhurbaşkanı adayı Demirtaş hakkında "Neyi serbest bırakıyorsun?" dedi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da düzenlediği mitingde, hem tutuklu bulunan HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı hem de Demirtaş'ı ziyaret eden CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi hedef aldı. 
 
Erdoğan, "CHP Genel Başkanı dahil pek çok sözcüsü 'Şu parti illa barajı geçmeli' diyerek adeta seçmenlerini işportaya çıkarıyor. Barajı geçsin dedikleri parti bu ülkenin en eli kanlı örgütünün emrinden çıkamadığı için gerçek anlamda siyasi parti olamamış bir yapıdır" ifadesini kullandı. 
 
Erdoğan, konuşmasında, 6-8 Ekim olaylarına dair hakkında hiçbir fezleke olmadığı halde Demirtaş'ı hedef gösterdi, İnce'yi eleştirdi: "Sayın Muharrem, ince ince Edirne'ye gittin. 7 Haziran seçiminden sonra bu ziyaret ettiğin şahıs değil miydi? 53 tane benim Kürt kardeşimin ölümüne neden olan? Ya sen hangi akla hizmet ediyorsun. Neymiş, adaymış, serbest bırakılması gerekiyormuş. Sen ne diyorsun ya? Neyi serbest bırakıyorsun? 6-7 Ekim'de insanlarımızı birbirine kırdıranlar bunlar değil miydi? Şimdi cezaevinden esip yağan zatın elinde 53 vatandaşımızın kanı var." 
 
"Çökertme planı" ile birçok birçok Kürt kenti yerle bir edilmişken ve insanlar bodrumlarda diri diri yakılmışken, Erdoğan "Türkiye'de Kürt kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadıkları yerlere en büyük hizmeti biz götürdük" ifadelerini kullandı. Erdoğan, asimilasyon ve inkarı da kaldırdıklarını iddia etti.